Met Mata Hari en klassieke auto's door Europa

02 apr 2017 - 07:00

U kent 'm wel, zo'n meneer die op een mooie zonnige zondag het kleed van zijn klassieke auto trekt en 'fijn' een stukje gaat rijden. Voor hem is de Mata Hari Mystery Tour geen goed idee.

De Mata Hari Mystery Tour is een avontuur door Europa. Het wordt een culturele reis door 11 landen, langs 11 steden, over 11 bergen en langs 11 rivieren. De reis start in Leeuwarden en gaat via Berlijn, Praag, Bratislava, Wenen, Venetië, Monaco, Genève, Parijs, Brussel en Den Haag weer terug naar Leeuwarden. Er wordt niet gekozen voor de snelweg. Tijdens de Mystery Tour neemt men juist de stoffige landweggetjes, de zogenaamde 'scenic-route'. Om mee te doen aan dit avontuur heeft u wel een klassieke auto nodig die 25 jaar of ouder is. Omdat de reis nogal een aanslag op de wagens is, wordt een team van onderhoudsmensen meegenomen. Komt er een auto stil te staan, dan kruipen er een man of vier onder en voor je het weet rijdt hij weer.

Speciaal voor deze reis heeft Tet Rozendal een zesdelig stuk geschreven over de vraag: wie heeft Mata Hari verraden? Op plaatsen waar Mata Hari ook heeft opgetreden, kruipt Tet in de huid van de spionne. Tijdens elke voorstelling brengt zij een nieuwe verdachte ten tonele. Op 15 oktober 2017 worden, precies 100 jaar na de executie van Mata Hari, de laatste dossiers openbaar gemaakt. Tet Rozendal hoopt natuurlijk dat één van haar verdachten dan de dader blijkt te zijn.

Mocht u nu denken: 'Wat leuk, ik wil mee!' Helaas, de reis is vol. Maar niet getreurd! Volgend jaar gaat Amazon Adventures de Mata Hari Mystery Tour op verzoek van LF2018 nog een keer organiseren. Ook voor die reis hebben zich inmiddels al 20 personen ingeschreven. Klaas, Fred en Peter Postma, de mannen achter de reisorganisatie, organiseerden eerder al 15 reizen naar 55 landen.

Trefwurden: 
LF2018 Finster op Fryslân
(Advertinsje)
(Advertinsje)