Ondernemers geven geen geld maar goederen voor fonteinen

26 mrt 2017 - 21:01

De Friese bedrijven willen graag meedoen aan de realisatie van de 11Fountains, dat zegt sponsorwerver Sjoerd Galema. In eerste instantie moest Galema op zoek naar cash geld bij de bedrijven, maar dat bleek vrijwel ondoenlijk. Wel waren ondernemers bereid om mankracht en spullen te leveren. Opdrachten tegen kostprijs leveren, daar moest aan gedacht worden.

Als oud-gedeputeerde en huidig voorzitter van VNO-NCW Fryslân heeft Galema een enorm netwerk waar hij uit kan putten. Tijdens zijn zoektocht vond hij aannemers die bij de bouw van de fonteinen willen helpen. Installateurs die de aanleg van waterleidingen mogelijk maken en organisaties die de 11Fountains in 2018 toeristisch op de kaart willen zetten. Wie de ondernemers zijn wilde Galema nog niet zeggen. Sommige bedrijven willen onbekend blijven, met anderen moet wordt nog verder overlegd over de precieze invulling van hun sponsoring.

Op dit ogenblik is de organisatie bezig om vergunningen en bouwplannen op tijd klaar te krijgen. Over 14 maanden moeten alle 11 fonteinen klaar zijn.

Trefwurden: 
LF2018 Finster op Fryslân
(Advertinsje)
(Advertinsje)