Tom Yam Kung van Phit. Ratatoelje #3

Garnalen, paddestoelen, laos, citroengras, koriander, pepertjes, citroenbladeren, rode currypasta, citroensap, vissaus.
De Thaise Phit Anema volgde haar grote liefde naar Friesland. Het was de ijskoude winter van ‘96/’97. De laatste winter dat de Elfstedentocht werd verreden. Ze stikte van heimwee. ‘Hoe kunnen mensen hier wonen, zo koud, dat is toch niet leuk meer?’ Twintig jaar later voelt ze zich een Harlingse in hart en nieren.
In de culinaire serie Ratatoelje maken Friezen van verschillende achtergronden een gerecht met een verhaal.
Luister naar Phit Anema, als ze haar verhaal vertelt, tijdens het maken van de soep Tom Yam Kung. Scherpe soep, dat wel. 'Daar krijg je rooie wangen van!' zegt Phit. Finster-verslaggever Klazina Hofstee wil meer van haar weten: Hoe komt een Thaise eigenlijk in Harlingen terecht?
En voor wie deze soep zelf wil maken: In het volgende korte filmpje kun je zien hoe Phit dat doet.