Showtime! #3 Thomas

17 jan 2017 - 06:00

De 12-jarige Thomas is trommelaar bij Jong Pasveer in Leeuwarden. We zien hem in deel 3 van de serie Showtime! Tryntsje Nauta wil met het fotograferen van leden van Friese showbands de cultuurhistorie vastleggen. Deze foto's worden gepubliceerd bij Finster op Fryslân. Het fotoboek Showtime! verschijnt op termijn bij de Afûk.

Thomas, 12 jaar

Klas 1 van het Gomarus college

Korps: Jong Pasveer, Leeuwarden

Instrument: trommel

Thomas: 'Ik zit nu vijf of zes jaar bij Pasveer. Kennissen van ons zaten op Pasveer, toen dacht ik: dat lijkt me wel wat. Ik ging er bij en na twee weken wilde mijn broer (hij is 13) er ook wel op. We spelen beide trommel, maar m’n broer gaat straks naar de base.

De optredens vind ik gewoon het leukst. Ik loop helemaal vooraan, zo kun je alles goed zien. Soms valt er wel eens iemand, bijvoorbeeld over stoepjes en soms over zijn eigen voeten.

Het minst leuke is dat ik soms geen zin heb in de training. Maar dat is dan ook het enige. Het is altijd heel gezellig, de leden komen uit heel Leeuwarden, en zelfs iemand uit Groningen. Ik denk dat-ie Pasveer beter vindt.

Bij Jong Pasveer is de jongste 9 jaar en de oudste 17. We hebben ieder jaar een gala met elke keer een ander thema. Dat zijn leuke feestjes.

Later zou ik graag cameraman willen worden, want ik vind filmen gewoon heel erg leuk. Ik maak foto’s voor de website van mijn vader die licht en geluid doet. Dan leen ik een camera van iemand die ik ken.

Mijn eigen muzieksmaak is gewoon top 40 muziek.'

Trefwurden: 
LF2018 Finster op Fryslân
(Advertinsje)
(Advertinsje)