Showtime! #2 Dylan

26 des 2016 - 06:00

In de serie Showtime! fotografeert Tryntsje Nauta leden van Friese showbands. Vandaag: Dylan. Tryntsje wil van de serie foto's een boek maken, dat gaat verschijnen bij de Afûk.

Dylan, 19 jaar

Studie: Verpleegkunde

Korps: Hollandia Bolsward

Instrument: High tension snare

Dylan: ‘Mijn moeder is tamboer-maître bij onze band en mijn opa zat er vroeger ook bij. Vanaf mijn tiende ben ik al lid van Hollandia. Het is een kleine, hechte groep. We zijn al zoveel jaren samen, het is bijna familie.

Ik zit niet altijd even lekker in m’n vel, en met drummen en muziek voel ik me beter. Het geeft me heel veel zelfvertrouwen.

Ik ben ook Center Snare van de band. Die bepaalt het tempo, ik heb dan contact met mijn moeder die voorop loopt. Mijn plaats is achter de melodie en de bekkens, zeg maar de pannendeksels. In de pauzes probeer ik ook wel eens een ander instrument uit. Ik zou ook graag op tenor willen, een zwaarder instrument met vijf trommels naast elkaar.

Vorig jaar heb ik meegespeeld met de Blue Devils uit Amerika. Zij speelden in het Cambuurstadion in Leeuwarden en er mochten een aantal muzikanten meespelen. Echt te gek en super leerzaam.

Ik loop aan de buitenkant, dat is soms wel spannend, al die mensen langs de kant. Sommige mensen zijn dronken en springen ineens voor je. Maar vaak zie ik ook bewondering in hun ogen.’

Trefwurden: 
LF2018 Finster op Fryslân
(Advertinsje)
(Advertinsje)