Krimp, wat is het probleem?

18 des 2016 - 10:40

De krimpcaravan fan Finster staat in Ee. Dit dorp ligt in Noordoost-Friesland en deze regio is landelijk aangewezen als krimpregio. Nu krijgen ze geld uit Den Haag om de gevolgen van de bevolkingsdaling tegen te gaan.
Ee is een bijzonder krimpdorp omdat er binnen twee maanden tijd 14 kinderen geboren zijn. Meer kinderen lijkt ons ook wel een hele praktische manier om de krimp aan te pakken. Wat hebben de moeders van Ee wat andere moeders in krimpgebieden niet hebben?

Eduard Rekker nodigt Els Duurken uit in de krimpcaravan. Zij is een van de geboortegolf-moeders en heeft zelfs binnen korte tijd twee kinderen op de wereld gezet.

Jelmer Kok komt langs, hij woont ook in Ee en is voorzitter van de DOM - een hele bijzondere titel voor een dorpsontwikkelingsmaatschappij als je weet dat er door krimp veel slimme mensen vertrekken uit de regio. Jelmer vertelt over de aanpak van de DOM en ziet kansen. Omdat Jelmer hoogopgeleid is én ondernemer, is hij beter bestand tegen de gevolgen van krimp, zegt krimpprofessor Bettina Bock.

Trefwurden: 
LF2018 Finster op Fryslân
(Advertinsje)
(Advertinsje)