Jamila Faber is de nieuwe Stadskunstenaar

07 des 2016 - 13:42

De jury en B&W hebben besloten dat Jamila Faber de Stadskunstenaar voor de jaren 2017 en 2018 zal zijn.

Jamila was degene die zo graag stadskunstenaar wil zijn, dat ze niet eens wachtte tot er een nieuwe vacature open stond. Haar sollicitatie was binnen voordat de nieuwe vacature de deur uit was.

Hoewel haar pitch niet goed uit de verf kwam, heeft de jury toch voor haar gekozen. "Waren het de zenuwen, of is presenteren niet haar sterkste kant?". Ondanks dit kritiekpunt heeft de jury alle vertrouwen in Jamila. Haar persoonlijkheid en de sollicitatiebrief gaven de doorslag.

De komende twee jaar gaat Jamila, samen met anderen, wisselende vormen van kunst naar voren brengen. Via muziek, exposities, filmpjes, animaties en dichtkunst wil zij de verhalen van Leeuwarden vertellen.

In totaal solliciteerden 51 kunstenaars naar de titel. De jury was unaniem in haar beslissing.


29 november 2016

Wie mag zich in 2017 en 2018 stadskunstenaar van Leeuwarden noemen? Uit meer dan 50 aanmeldingen werden 3 acts geselecteerd, die zich met een persoonlijke pitch mochten presenteren aan de jury.

Verwondering, multidisciplinair, samenwerking en toegankelijkheid waren de kernwoorden van de presentatie van Jamila Faber.

Een pitch van een heel andere orde was de presentatie van Sietze de Vries. Sietze én Jildou de Vries van Heit en Mem Media gaan voor een verrassende multimediale invulling van het stadskunstenaarschap.

In een “De Wereld Draait Door opstelling” presenteerde collectief Heksenhamer zich met een nieuwe talkshow. Vier keer per jaar willen zij een talkshow in elkaar timmeren waarin Cambuur net zo belangrijk is als Alma Tadema.

Op 7 december is de officiële bekendmaking van de Leeuwarder Stadskunstenaar 2017/2018

Trefwurden: 
LF2018 Finster op Fryslân
(Advertinsje)
(Advertinsje)