Crowdfunding | Jan Ketelaar "Wachten op hoog water"

26 nov 2016 - 12:31

In 2018 wordt volop feest gevierd, kunst bekeken, muziek gemaakt en samen gewerkt. Veel van wat er tijdens LWD2018 gebeurt, is van tijdelijke aard. Natuurlijk laten de feesten een blijvende indruk achter, maar er is een aantal projecten dat toekomstbestendig is. Eén van deze projecten is "Wachten op hoog water" van Jan Ketelaar.

Jan werkt de laatste jaren aan dit meesterwerk. Het beeld bestaat uit twee vrouwen van 5 meter hoog op de dijk bij Holwerd. De een dik, de ander dun. Wanneer je in de toekomst tussen de beelden staat en over het wad uitkijkt, kun je de beide dames een hand geven en wegmijmeren.

De beelden bestaan uit een frame van aan elkaar gelaste stangetjes, die worden dichtgelast met een panser van stalen plaatjes. Een groot monnikenwerk, waar Jan vaak 's nachts aan werkt. Hij houdt van het eenzame en monotone werk, waardoor hij zijn beelden langzaam ziet groeien.

Ketelaar heeft de volle dame uit eigen middelen gefinancierd en is nu, samen met Sense of Place, op zoek naar geld voor de slanke dame. Zij roepen uw hulp in! Via deze crowdfundactie hopen zij € 10.000,- op te halen, zodat Jan verder kan met lassen.

Wilt u ook bijdagen aan de beelden?

Doneer dan op de site: https://www.voordekunst.nl/projecten/5058

Trefwurden: 
LF2018 Finster op Fryslân
(Advertinsje)
(Advertinsje)