De Krimp Caravan

15 nov 2016 - 15:27

Eduard Rekker en Herman Zeilstra gaan op pad met de Krimp Caravan.

Een niet al te groot uitgevallen caravan waarin zij bewoners en deskundigen van Krimpgebieden aan de tand zullen voelen. Krimp is kort gezegd: bevolkingsdaling.

Daar de afname van het aantal inwoners in een regio is het lastiger voorzieningen in stand te houden. Maar moeten we eigenlijk dingen in stand houden? Of moeten we dit soort dynamiek niet teveel onder controle houden.
In Ee zijn bijvoorbeeld extreem veel baby’s geboren de laatste tijd, wat is het geheim van deze tegendraadse moeders? Doen ze het wel genoeg in andere krimpregio’s.
Er zijn in heel Nederland 9 krimpgebieden en een 11 tal bijna krimpgebieden. In Friesland gaat het om Noordoost Friesland en bijna krimpgebieden zijn Noordwest Friesland, Zuidoost Friesland en de waddeneilanden.

Krimp is een groot en abstract onderwerp, daarom gaan Eduard en Herman de Krimp te lijf met een kleine caravan voor het verzamelen van grote ideeën en overdenkingen.

Donderdagavond zijn ze met de caravan bij het Krimp Café in Opende.

De Krimp Caravan Eduard Rekker en Herman Zeilstra gaan op pad met de Krimp Caravan. Krimp is een groot en abstract onderwerp, daarom gaan Eduard en Herman de Krimp te lijf met een kleine caravan voor het verzamelen van grote ideeën en overdenkingen. http://finsteropfryslan.frl/mienskip/de-krimp-caravan/ Geplaatst door Finster op Fryslân op dinsdag 15 november 2016

Trefwurden: 
LF2018 Finster op Fryslân
(Advertinsje)
(Advertinsje)