Wie wil wat met Wendy? #1

04 okt 2016 - 07:00

De jongens van rapgroep Noorderlicht reageerden op de oproep van Finster-verslaggeefster Wendy Kennedy. In Wie wil wat met Wendy? kan iedereen die geïnterviewd wil worden zich aanmelden. Wendy daalde onlangs af naar het uiterste zuiden van Fryslân om de jongens van Noorderlicht aan de tand te voelen over het rappen.

Video en tekst: Wendy Kennedy

04-10-2016

‘Ik heb een kikker in mijn keel’. Daar rappen de jongens van Noorderlicht over. Het begon voor Jelmar, Yoeri, Siemen, Frank, Arjan en Leon als grap, maar al snel werd het serieus. De jongens uit Nijemirdum en omgeving namen het nummer op en maakten een ware videoclip. En natuurlijk komt er een kikker in voor. ,,In bytsje humor, satire’’, vertelt Yoeri.

Jelmar zegt dat ze mazzel hebben gehad. ,,Leon hie in goede kamera, dy hat der gewoan ferstân fan.’’ Yoeri had goede apparatuur om het nummer op te nemen. En ze hadden een kikkerpak. Inmiddels is het liedje en clip in de omgeving aardig bekend. Wat hierbij ook helpt is dat Yoeri dj is in Herberg Dubbel en Dwars in Balk. Hier draait hij regelmatig hun nummers. Stiekem dromen ze ervan bekend te worden in héél Fryslân.

Voor de serie Wie wil wat met Wendy? kun je je aanmelden via: info@finsteropfryslan.frl. Heb je een leuk verhaal? Laat het weten en wie weet komt Wendy bij jou langs voor een interview! Bekijk hier de oproep.

Trefwurden: 
LF2018 Finster op Fryslân
(Advertinsje)
(Advertinsje)