Aardappel met een bril

29 sep 2016 - 09:40

Een gedicht over de aardappel maken. Deze schone taak hebben de kinderen van groep 7 van basisschool Sint Franciscus in Leeuwarden. Allemaal onder leiding van dichter Loet Hin. De gekste en origineelste dichtregels komen voorbij. Finster-verslaggever Wendy Kennedy zit tijdens deze dichtochtend bij de leerlinggen in de klas.

Interview en montage: Wendy Kennedy    Camera: Ronald Talma

29-09-2016

Het maken van dit gedicht is een onderdeel van het LWD2018-project Potatoes go wild. Gedichten uit Fryslân gaan met de pootaardappelen mee naar Malta. Na een tijdje gaan de consumptieaardappelen die hier uit voortkomen met Maltese gedichten terug naar Fryslân. Hiervoor zijn een aantal Friese en Maltese dichters geselecteerd, maar ook schoolkinderen uit beide plekken maken gedichten over de aardappel. Zo dus ook de leerlingen van Sint Franciscus. De scholen uit beide landen wisselen de gedichten vervolgens uit.

Het dichten over de aardappel is voor de kinderen ook een onderdeel van het project over voedsel van Leeuwarden Smaakstad. De kinderen hebben uitstapjes gemaakt naar een aardappelboer, een tomatenkweker en de meelfabriek van Koopmans. En als afsluiter een ontbijt in de klas aansluitend met een dichtles over de aardappel.

Trefwurden: 
LF2018 Finster op Fryslân
(Advertinsje)
(Advertinsje)