'Oh,2018!' - Kuo Weh Ho - Gedicht voor LWD2018

29 jul 2016 - 12:20

De Leeuwarder rapper en performer Kuo Weh Ho, ofwel Siroc, haakt dolgraag aan bij 2018, maar dat lukt nog niet echt. Hij schreef een temperamentvol gedicht over LWD2018. Deel 2 van de dichtersserie ‘Oh, 2018!’

Tekst en interviews: Kirsten van Santen, camera en montage: Niels Gerstel

Het jaar 2018 zal er een zijn waarin de Friese mienskip de kunst zal vieren. Het moet haast wel een jaar zijn waarnaar dichters uitkijken. Het oog van heel Leeuwarden, van Friesland en misschien ook van de rest van de wereld zal op theater, muziek en poëzie zijn gericht – men zal ontvankelijk zijn voor taal, voor metaforen en voor metrum.

De redactie van Finster was benieuwd hoe dichters vooruitblikken op het feestjaar 2018 – hebben ze er zin in, is het een kans die ze willen pakken? Of zijn ze bezorgd en twijfelen ze over het nut van Culturele Hoofdstad en hun rol daarbinnen?

In het tweede deel van de driedelige dichtersserie ‘Oh, 2018!’ draagt de Leeuwarder rapper, performer, jongerenwerker en poetry slammer Siroc, ofwel Kuo Weh Ho, van het Leeuwarder Collectief een vurig gedicht voor over zijn Culturele Hoofdstad.

Het is tijd om de roze bril af te zetten, vindt hij. Kuo Weh spreekt bestuurders en plannenmakers, producers en artistiek leiders in zijn rap toe: benader jongeren, betrek hen erbij, veeg de vooroordelen van tafel en waag een sprong naar de sterren. Dan is Siroc ook van de partij.

Volgende week brengt slam-dichteres Sannemaj Betten een ode aan Leeuwarden, de stad van haar jeugd die volgens haar een mooi feestje verdient.

Trefwurden: 
LF2018 Finster op Fryslân
(Advertinsje)
(Advertinsje)