DNA van Leeuwarden, deel 3: buisjes vullen!

03 jul 2016 - 22:53

Wat zou je het liefste in een buisje willen doen, als het over jou gaat? Wat wil je kwijt over jezelf? Wij, Finster-redacteuren Kirsten van Santen en Karen Bies, doen mee aan het kunstproject DNA van Leeuwarden en hebben elk een buisje gevuld met een persoonlijk verhaal.

Na de zomer gaat het project DNALWD2018 echt los en krijgen álle Leeuwarders een buisje. Kunstenaars Hein de Graaf en Joop Zwart bedachten het community art project en vroegen zich af: hoe vertel je het verhaal van een hele stad? Door ieder verhaal in een klein buisje te vangen dus. In 2018 vormen de buisjes met al die verhalen samen een groot kunstwerk. De eerste buisjes werden de afgelopen weken gevuld, onder meer door kinderen van een basisschool in de Vrijheidswijk. Na de grote vakantie volgen er veel en veel meer. Wij probeerden uit hoe dat nou gaat, zo’n buisje vullen.

De duizenden buisjes met het DNA van Leeuwarden worden uiteindelijk in een kunstwerk ‘gegoten’: een grote, transparante ‘buisjeshouder’ waarin de verhalen van Leeuwarders zitten opgeslagen. Een manier om verhalen te bewaren, wellicht ook een boodschap aan de toekomst. Van haarlokken tot kralen, van de melktandjes van je kind tot stukken van de Berlijnse muur, van foto’s van je geboortehuis tot gedroogde bloemen. Ieder buisje heeft een nummer, waarmee belangstellenden op een website bij het bijbehorende verhaal kunnen komen.

Trefwurden: 
LF2018 Finster op Fryslân
(Advertinsje)
(Advertinsje)