3,6 miljoen voor Mienskip initiatieven

05 jul 2016 - 09:00

De tweede ronde van het Iepen Mienskip Fûns (IMF) 2016 is gesloten. In juli wordt bekend welke projecten geld krijgen uit de pot van totaal 1,2 miljoen euro. In totaal is er dit jaar 3,6 miljoen euro beschikbaar.

Het IMF is een initiatief van de provincie Friesland. Hiermee willen ze initiatieven van onderop, uit de mienskip, stimuleren. Daarmee is het een support voor de ‘iepen mienskip’-gedachte van LWD2018.

Goed voorbeeld van een project dat geld kreeg is It Nije Doarp Moarre Ljussens. Vorig jaar kregen ze een bedrag van tienduizend euro. Daar bovenop kregen ze, als prijs, nog eens 2 018 euro van Culturele Hoofdstad. Met het geld is onderzocht of het haalbaar is om een eigen wooncorporatie te starten.

Uit datzelfde onderzoek bleek ook dat 95 procent van de inwoners zich dood ergert aan de oude melkfabriek. Een reden voor ‘It Nije Doarp’ om actie te ondernemen. Met gemeente en provincie wordt nu gekeken of het pand gesloopt kan worden.

De eigenaar van de melkfabriek reageerde onlangs in het Friesch Dagblad.

In totaal stelt het IMF dit jaar 3,6 miljoen beschikbaar. In september is de derde en laatste ronde. Het fonds is voor iedereen uit Friesland, zelfs particuliere initiatieven kunnen een aanvraag doen. Voorbeelden van een project (bij jou in de buurt) vind je hier.

Trefwurden: 
LF2018 Finster op Fryslân
(Advertinsje)
(Advertinsje)