De bijenkoningin van Friesland

27 maaie 2016 - 13:35

Als een echte bijenkoningin zet Joke Lunsing studenten en vrijwilligers aan het werk voor Silence of the Bees. Het verhaal van de teloorgang van de bijen en de biodiversiteit sprak de docente van de NHL Hogeschool zo aan, dat ze na een lang ziekbed eindelijk weer kon creëren.

Met een collega bedacht ze het plan voor een beehive, een bolvormig kunstwerk, bekleed met vilt, waarin lezingen kunnen worden gehouden of muziek gemaakt kan worden. Het gevaarte is gemaakt door een sociale werkvoorziening. Vrijwilligers hielpen met het vilten: sommigen hielpen een uurtje, anderen zelfs dagen achtereen. De beehive heeft nu een vaste plek gekregen in De Kruidhof in Buitenpost.

Ook haar studenten heeft ze aan het werk gezet voor Silence of the Bees. Er is een ontwerp gemaakt voor een bijenhotel, een student maakt een ‘mensennest’ en op bijen geïnspireerde kleding. Geld om alles uit te voeren, is er niet nu Silence of the Bees is afgevallen als officieel, gesubsidieerd Cultureel Hoofdstad-project, maar met kleine bijdragen van goedwillende instanties en heel veel vrijwilligers komt ze een eind.

http://finsteropfryslan.frl/?s=silence+of+the+bees

Trefwurden: 
LF2018 Finster op Fryslân
(Advertinsje)
(Advertinsje)