Tresoar stoomt Friezen 'Klear foar KH2018'

21 apr 2016 - 22:19

In het jaar dat Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa is, komen er veel gasten naar Leeuwarden en Fryslân. Zij willen dan ongetwijfeld de rijke Friese geschiedenis van stad en platteland meemaken. Het kunnen toeristen zijn, maar ook nazaten van Friese emigranten die op zoek zijn naar hun ‘roots’. Zijn de bewoners van Fryslân erop voorbereid om die mensen te ontvangen en hun vragen te beantwoorden?

Interview en montage: Erwin Hendriks
Camera: Remy Netten

Tresoar gaat de komende maanden op tournee om Friezen voor te bereiden op deze grote toeristenstroom. Hiervoor is de stoomcursus 'Klear foar KH2018' ontwikkeld, die de kennis over de eigen stad en streek naar een hoger niveau moet tillen.

'Klaar foar KH2018' wordt afgesloten met een certificaat, waarmee de deelnemers kunnen aantonen dat zij klaar voor 2018 zijn. Eigenlijk moet iedere Fries de ideale LWD2018-gids worden.

De stoomcursus is alleen te boeken door gezelschappen, bijvoorbeeld historische verenigingen, personeelsgroepen, scholen, bibliotheken, kerken of dorpshuizen, vrouwenverenigingen, maar de cursus kan ook een element zijn op een dorpsfeest. Tresoar is vanaf september 2016 bereid om gratis bij alle groepen langs te komen.

Trefwurden: 
LF2018 Finster op Fryslân
(Advertinsje)
(Advertinsje)