Speciale regiegroep voor Friese muziekverenigingen

18 mrt 2016 - 10:08

De Organisatie van Muziekverenigingen Fryslân (OMF) komt met een regiegroep die de activiteiten van de diverse verenigingen bij Culturele Hoofdstad 2018 adviseert en ondersteunt. De OMF vertegenwoordigt ruim 240 verenigingen binnen de Harmonie, Fanfare en Brassband (HaFaBra), Showband, Mars en Percussion, Twirl, Colourguard en Majorettes.

De werkgroep zoekt samenwerking met andere projecten om diverse maatschappelijke vraagstukken aan te pakken. Vanuit de verschillende regio’s komen de komende weken plannen die aansluiten bij  projecten uit het aanbod van LWD2018. De regiegroep wil deze projecten in overleg met LWD2018 coördineren, zodat de verschillende evenementen gelijkmatig over de provincie verdeeld worden.

Veel muziekverenigingen blijken behoefte te hebben aan structuur en ondersteuning bij het maken van plannen voor LWD2018. De regiegroep moet aan deze behoefte voldoen. Keunstwurk is ook onderdeel van de regiegroep. Aan hen de taak om de regiegroep en het veld inhoudelijk te ondersteunen door het geven van informatie en advies.

De OMF wil in 2018 in navolging van al deze plannen een groot slotspektakel organiseren. Hiervoor is de samenwerking gezocht met de organisatie van Proud! Event. Daar beschikt men over de nodige know how omtrent het organiseren van een groot evenement met diverse muziekkorpsen. Proud! Event werd afgelopen zomer gehouden in het Cambuurstadion. Naast een Drum Corps Nederland-wedstrijd waren er optredens van Friese muziekverenigingen als Adveno Sneek, Takostu Stiens en Pasveerkorpsen Leeuwarden. Grote publiekstrekker was toen de Amerikaanse showband Blue Devils.

Trefwurden: 
LF2018 Finster op Fryslân
(Advertinsje)
(Advertinsje)