San Sebastian op bezoek in Leeuwarden

20 feb 2016 - 21:46

'We willen een samenleving met meer respect voor elkaar, niet alleen dit jaar van ons feest maar ook in de toekomst'. Dat zei Eneko Garate Iturralde van de organisatie van de culturele hoofdstad 2016 San Sebastian 20 februari in Leeuwarden. Hij was te gast in Leeuwarden op de dag van de Internationale Moedertaaldag van de Verenigde Naties. Iturralde vertelde verder dat de honderd projecten in San Sebastian niet alleen bedoeld zijn voor de elite van Baskenland maar voor iedere Bask.

Taal speelt een belangrijke rol bij de festiviteiten in Noord-Spanje. Acht van de honderd projecten hebben met taal te naken. Bij twee daarvan werken de Basken nauw samen met de Friezen die in 2018 een cultureel feest vieren. Zo wordt er een reizend minderheidstalen-festival georganiseerd dat in september 2018 Dokkum zal aandoen.

De bijeenkomst  met de gasten uit San Sebastian vond plaats in Slieker-film in Leeuwarden. Daar werd de Baskische speelfilm Amama, met Friese ondertiteling, vertoond. De film gaat over een generatieconflict op een traditionele Baskische boerderij.

https://youtu.be/G3CPjHpTc1c

Trefwurden: 
LF2018 Finster op Fryslân
(Advertinsje)
(Advertinsje)