De mensen van 2018: Immie Jonkman

22 des 2015 - 05:00

Zo nu en dan zullen wij u op Finster op Fryslân kennis laten maken met “De Mensen van 2018”. Wie zijn daar allemaal bezig om Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 tot een succes te maken? Vanaf het prilste begin was Immie Jonkman betrokken bij LWD2018. Met vrienden van de Coöperatie 2018 verraste ze veel bestuurders met de frisse ideeën die plotseling uit de bevolking kwamen bovendrijven onder de werknaam “Zin in de toekomst”.

Interview: Wout Gerstel - Video: Sipko Gerstel

Immie Jonkman - Komt haar gezicht u bekend voor?

Quote 1 Immie: "Ongelooflijk boeiend"

Ze is bestuurslid van de Elfstedenvereniging en een van de organisatoren van de Slachtmarathon, die in 2016 weer wordt gehouden.
Jarenlang deed ze de PR van het Iepenloftspul van Jorwert.
Inmiddels heeft zij haar eigen PR- en organisatiebureau en sinds april is ze in dienst van LWD2018 als producer van het programmaonderdeel Royal Friesian.

Quote 2 Immie: "LWD2018 is proces"

In het Royal Friesian programma vallen onder meer de festivals Royal Chamber Music en Explore the North en de exposities over Alma Tadema en Escher in het Fries Museum. Maar Royal Friesian is vooral ook een open programma: een programma dat behalve de projecten uit het bidbook talloze andere, evenementen steunt en verder ontwikkelt.

Quote 3 Immie: "Veranderingen brengen"

Trefwurden: 
LF2018 Finster op Fryslân
(Advertinsje)
(Advertinsje)