Museum Belvédère 'vlogt' yn coronatiid en nimt besikers sa museum yn

16 jan 2021 - 11:52

Troch de ferlinge lockdown binne de musea noch hieltyd ticht. Tal fan musea litte har tentoanstellingen online sjen of hawwe wat oars betocht. Museum Belvédère yn Oranjewâld 'vlogt' derop los en nimt de besikers sa mei it museum yn.

Museum Belvédère yn Oranjewâld - Foto: Omrop Fryslân, Sian Wierda

"We hebben sinds de uitbraak van corona in maart van alles bedacht, toen zijn we al begonnen met online rondleidingen en allerlei zaken delen op de sociale media en ons YouTube-kanaal", seit direkteur Han Steenbruggen. "Zo kunnen we de mensen toch bedienen en aan ons binden."

De vlogs wurde makke troch twa kollega's. "Ze leiden ronden en vertellen wat over een bepaald werk, een kunstenaar of een tentoonstelling. Je krijgt zo korte informatieve impressies. Je proeft eraan, en dat is leuk, maar het blijft surrogaat. Onder deze omstandigheden is dit het maximaal haalbare, en we krijgen er positieve reacties op en daarom gaan we door."

It is net te ferlykjen mei in echte besite oan it museum. "Er gaat uiteraard niets boven echt oog in oog met een schilderij staan, dan zie je de textuur en proef je de verf. In de vlogs krijgt de kijker ook korte informatie over het werk en de kunstenaar en dat is anders niet zo. Dat maakt het wel leuk. En het houdt ons scherp en creatief, je moet voorkomen dat je inslaapt."

Besjoch hjirûnder in foarbyld fan in vlog:

(Advertinsje)
(Advertinsje)