Boargemaster Jan Rijpstra: "We zijn te bescheiden en mogen wel trotser zijn"

06 jan 2021 - 07:55

Riedsleden meie bêst mear wurdearring krije fan ynwenners fan harren gemeente. Dat sei boargemaster fan Smellingerlân Jan Rijpstra yn syn nijjierstaspraak. Hy spruts online de ynwenners fan syn gemeente ta.

Foto: Omrop Fryslân

"We zijn vorig jaar veel in het nieuws geweest met de politiek in Smallingerland, en niet altijd positief", seit boargemaster Jan Rijpstra. "Maar er gebeuren ook veel goede dingen, raadsleden lopen zich het vuur uit hun sloffen om zaken voor elkaar te krijgen. Gisteravond hebben we een goed debat gevoerd over hoe we inwoners met schulden kunnen helpen. Er is veel kennis bij raadsleden en met de wethouder zijn we tot een goede aanpak gekomen."

Al langer spylje problemen yn Smellingerlân, mar oan dy kultuer wurdt wurke. "Er komen bijeenkomsten om meer op de zaak met elkaar te discussiëren en het debat zoeken en dat zaken niet in achterkamertjes worden geritseld. Dat is niet de politiek die wij voorstaan. We hebben een goede start gehad gisteren."

Hy is him bewust dat der in negatyf byld ûntstien wêze kin. "Soms moet je door een dal gaan om te gaan bouwen aan een goede politieke cultuur. Ik ben positief gesteld, de raad wil echt werken aan een goed politiek klimaat."

Neffens him gean der ek in soad saken goed dêr't riedsleden in bydrage oan levere hawwe. "Dat mag wel wat meer voor het voetlicht worden gebracht. We zijn te bescheiden en mogen wel trotser zijn op zaken die we met elkaar tot stand gaan brengen."

Boargemaster Jan Rijpstra

(Advertinsje)
(Advertinsje)