Sherel Floranus na gelijkspel tegen Vitesse: "Blij met goal, niet met resultaat"

13 des 2020 - 17:24

Na afloop van het 1-1 gelijkspel tegen Vitesse zondagmiddag ging het bij SC Heerenveen vooral over de twee gezichten van de wedstrijden. De Friezen speelden een hele slechte eerste helft, kwamen daarin 1-0 achter, maar in de tweede helft was het een stuk beter. Door de gelijkmaker van Sherel Floranus werd het 1-1.

Sherel Floranus nei syn doelpunt tsjin Vitesse

Rechtsback Floranus stapte met een dubbel gevoel van het veld af. "De eerste helft van ons was superslecht, maar in de tweede helft hebben we strijd geleverd. Aan de bal waren we in de tweede helft ook beter. Ik ben ook wel blij met mijn doelpunt, maar niet met het resultaat."

'Gepraat in de kleedkamer'

De verdediger heeft geen verklaring voor de slechte eerste helft van zijn ploeg. "In de eerste helft waren we te afwachtend, maar ik weet niet hoe dat komt. Vitesse deed het ook gewoon goed aan de bal. In de kleedkamer hebben we erover gepraat, en toen hebben we laten zien wat we kunnen. Het lijkt alsof we altijd achter moeten komen voor we strijd gaan leveren. Dat hoort natuurlijk niet zo."

Floranus is geen speler die het woord neemt in de kleedkamer. "Ik luister altijd. Rodney, Henk, Joey, Erwin en Lucas nemen meer het voortouw in de rust."

Jansen net bliid nei earste helte

Ook trainer Johnny Jansen was na afloop teleurgesteld. "Dat komt vooral door de eerste helft. Daarin waren we te afwachtend. We waren ook heel matig aan de bal. Dan schoten we hem gewoon te vaak naar de verkeerde kleur. Je ziet het bijvoorbeeld aan Sherel Floranus. In de tweede helft was hij dreigend, aanvallend aanwezig, sturend in het veld. Dat wil ik in de eerste helft ook zien."

Johnny Jansen na het duel tegen Vitesse

Jansen wie wol tefreden mei de twadde helte fan syn ploech. "Het stond beter in de tweede helft, het was agressiever naar voren. Rami Hajal had daar ook invloed op, hij viel goed in. We namen meer initiatief in de tweede helft. Zij bepalen niet, wij bepalen. Dus dat je vooruit stapt om te verdedigen. Dat vond ik een groot verschil."

Mulder neemt het woord

Doelman Erwin Mulder nam dus het woord in de rust, al vond hij zelf dat zijn rol niet moet worden overdreven. "Of er harde woorden zijn gevallen? Dat viel op zich wel mee. Maar natuurlijk wordt er wel wat gezegd, want de eerste helft was niet goed. Als je zo slordig aan de bal bent, loop je tegen een club als Vitesse achter de feiten aan."

Keeper Erwin Mulder na het duel tegen Vitesse

Volgens de doelverdediger was het een wedstrijd met twee gezichten. "De eerste helft was matig, omdat we slordig aan de bal waren. Ikzelf was ook slordig. In de tweede helft tappen we uit een ander vaatje, en dan hoop je dat de 2-1 nog valt. De tweede helft hebben we wat hoger druk gezet, en daar had Vitesse moeite mee. En dat geeft dan wel vertrouwen om het 45 minuten vol te houden. Op die tweede helft kunnen we doorbouwen."

Het lijkt erop dat Heerenveen een ploeg is die niet snel verliest, maar ook niet gemakkelijk wint. "We hebben dit seizoen maar twee keer verloren, maar ja, vier gelijke spelen achter elkaar is ook niet goed. Zeker omdat je in die laatste wedstrijden meer punten had moeten halen."

(Advertentie)
(Advertentie)