25 sollicitanten voor burgemeesterschap Harlingen

02 des 2020 - 11:17

Er hebben 25 mensenn gesolliciteerd op de vacature fan burgemeester van Harlingen. Dat heeft de gemeente woensdagochtend bekendgemaakt. Het gaat om zestien mannen en negen vrouwen.

It gemeentehûs fan Harns - Foto: Omrop Fryslân, Joris Kalma

Acht van hen zijn tussen de 40 en 50 jaar oud, twaalf tussen de 50 en 60 en vijf zijn ouder dan zestig jaar. Van de 25 gegadigden zijn er 23 lid van een politieke partij en twee kandidaten zijn partijloos.

De burgemeesterspost van Harlingen komt in mei beschikbaar wanneer de ambtstermijn van de huidige burgemeester Roel Sluiter afloopt. Sluiter was meer dan drie jaar waarnemend en zes jaar kroonbenoemde burgemeester van de havenstad.

Procedure

Commissaris van de Koning Arno Brok zal gesprekken voeren met de kandidaten en een selectie maken. De vertrouwenscommissie krijgt alle sollicitatiebrieven te zien en spreekt met de geselecteerde kandidaten.

Vervolgens brengt de commissie verslag uit aan de gemeenteraad, voorzien van een conceptaanbeveling. De raad beslist uiteindelijk welke twee kandidaten op de aanbeveling komen te staan, en in welke volgorde.

(Advertentie)
(Advertentie)