Kamp-Cambuur wiis mei oerwinning op konkurrint: "Alles wat we deden viel goed"

15 nov 2020 - 23:20

"Dit was een avond waarop we het niveau haalden waarop we graag willen zitten", sei assistint-trainer Pascal Bosschaart oer de wedstriid. Ek syn spilers Erik Schouten en Mitchel Paulissen wienen tige wiis mei de grutte oerwinning op konkurrint Almere City. "Zeven goals verwacht je niet al weet je dat je makkelijk scoort. Maar het is misschien wel wat overdreven, maar we zijn er blij mee."

Foto: Orangepictures

Om't haadtrainer Henk de Jong nei de wedstriid mei gryp nei hús tagien is, stie assistint-trainer Pascal Bosschaart de media te wurd. "We hebben Henk na de wedstrijd naar huis gestuurd. Het mandje in en morgen weer fit", is Bosschaart koart oer de situaasje fan De Jong. Oer de wedstriid is er tefreden. "We speelden vandaag bijna perfect. Al sinds vorig seizoen hebben we deze lijn te pakken. Vorige week verloren we de wedstrijd net, nu win je hem."

"Alles wat we deden viel goed, maar dat dwongen we ook af met goede druk naar voren en voetbal van achteruit. Ze waren gehavend, maar dat mag geen excuus zijn. Wij speelden echt mooi voetbal. Dit zijn wedstrijden waarvan je wilt dat er mensen in het stadion zitten, op tv beleef je het toch anders dan in het stadion."

Almere City kaam eins nea echt yn de wedstriid. "Wij speelden heel goed in de discipline, lazen de wedstrijd goed en creëerden van daaruit onze kansen. Dan wordt het 7-1 en wil je door naar meer, maar we kunnen toch trots zijn op het Cambuur van vandaag. Het belangrijkst is dat we al 1,5 jaar goed spelen en een goed gevoel hebben over de wedstrijden. Dit was een avond waarop we het niveau haalden waarop we graag willen zitten."

Pascal Bosschaart nei Cambuur - Almere

Ek Paulissen stie tefreden foar de kamera. "Van tevoren weet je dat het een belangrijke pot is, maar dat het zo loopt verwacht niemand." Paulissen makke de earste goal, neffens him in wichtige. "Een goede bal van Gi (Giovanni Korte, red.), hard, scherp en hij zat er goed in. De 1-1 is ongelukkig, maar ik had wel het goede gevoel dat we ons eigen spel moesten blijven spelen. Dat deden wij volgens mij wel aardig", drukt Paulissen him eufemistysk út.

"Vijf minuten voor rust hadden zij wat druk, maar hoe we uit de rust komen is wel aardig denk ik. Wij hebben hen vanaf het begin het gevoel gegeven dat hier niets te halen viel. Het is een hele goede prestatie van ons", slút de middenfjilder ôf.

Mitchel Paulissen nei Cambuur - Almere

Het was pakjesavond", begjint Erik Schouten te fertellen oer hoe't hy de wedstriid belibbe. "Het is een bizarre uitslag. Als je in de rust met 4-1 voor staat weet je dat je na de rust wat ruimte gaat krijgen. Dan is 7-1 niet heel raar. Maar tegen zo'n tegenstander is het knap dat je zeven keer scoort. Ik hoorde net de statistieken: 10 schoten en 7 goals. Dat is vrij effectief, en tien keer op doel schieten is ook al veel."

It wie foar Schouten wol in ferrassing dat sy sa folle goals makken. "Zeven goals verwacht je niet al weet je dat je makkelijk scoort. Maar het is misschien wel wat overdreven, maar we zijn er blij mee." Almere City wie foar dizze wedstriid de ploech mei de minste goals tsjin: 9. "Dat had ik nog niet gezien, maar dan hebben we hun tegendoelpunten bijna verdubbeld in een wedstrijd", seit Schouten tefreden.

De oanfierder seit dat der op training al in heech nivo helle waard. "Ik moet eerlijk zeggen dat we op training al zeiden dat we het hoogste niveau sinds tijden behaalden tijdens het positiespel. Dat was toevallig, we drukken dat nu uit in goals."

Schouten bliuwt lykwols al realistysk. "We moeten het niet grote maken dan het is. We gaan door naar donderdag", doelt Schouten op de wedstriid yn Doetinchem tsjin konkurrint De Graafschap.

Erik Schouten nei Cambuur - Almere

(Advertinsje)
(Advertinsje)