Fossielvrij Weekend gestart: in drie dagen één miljoen fossielvrije kilometers

09 okt 2020 - 15:33

In de drie noordelijke provincies is vrijdag het Fossielvrij Weekend gestart. Het doel is om in drie dagen 1 miljoen fossielvrije kilometers te maken, bijvoorbeeld door de auto te laten staan, meer met het openbaar vervoer of de fiets te gaan of te lopen. Dat wordt bijgehouden in een speciale app. Deze vrijdag is de dag van het bedrijfsleven en het onderwijs.

Foto: Shutterstock.com (Glitterstudio)

Zo kunnen studenten bijvoorbeeld in de app Movefit bijhouden hoeveel kilometers ze met de trein maken van hun studentenstad naar het huis van hun ouders toe, en kunnen mensen die thuiswerken invoeren dat ze niet hun gebruikelijke kilometers naar het werk maken.

"In eerste instantie was het hele programma vol met activiteiten, het werd erg gestimuleerd om dingen samen te doen. Maar nu gaan we allerlei dingen online doen, door alle omstandigheden natuurlijk", vertelt Carlotte Roncoli, de voorzitter van Hospitality Network Students. Zo zal er een livestream-evenement via de website van de Fossielvrije Weken plaatsvinden. "Veel studenten zijn nu echt op zoek naar andere motivaties en uitdagingen. Zoiets kan hen wel heel erg motiveren, als student ben ik zelf ook enthousiast."

Carlotte Roncoli, voorzitter van Hospitality Network Students

(Advertentie)
(Advertentie)