Henk de Jong staat voor moeilijke keuzes bij SC Cambuur

09 okt 2020 - 14:31

Robin Maulun komt terug van een blessure, Jamie Jacobs heeft zich in de invalbeurt dinsdag geweldig laten zien en tegelijkertijd deden Michael Breij en Mitchel Paulissen het goed. Het mag duidelijk zijn dat trainer Henk de Jong voor de wedstrijd tegen FC Dordrecht genoeg te kiezen heeft bij SC Cambuur.

Henk de Jong stiet foar drege keuzes by SC Cambuur

Die keuzes moet De Jong met name op het middenveld maken. Er zijn twee plaatsen en vier kandidaten. Maar drukt maakt de Drachtster zich daar niet meer over. "Daar prakkiseer ik niet meer over. Tien jaar geleden nog wel, dan was ik er de hele week mee bezig. Op het laatst hoefde het dan niet eens omdat er een blessure was, mooi."

De opties

Op basis van de training vrijdag lijkt Maulun op de bank te zitten. Dan zijn er nog drie opties over voor de twee plaatsen op het middenveld. Jacobs lijkt zichzelf met twee doelpunten en een assist in het duel met Helmond Sport wel in de basis te hebben gespeeld.

De Jong: "Wij hebben het wel in de kop. Jamie moest even. Ik voelde het de dag ervoor wel, hij zei bijna niets tegen mij. Ik vroeg hem nog hoe het met hem was. Maar, dan breng je hem en dan doet hij dit. Dat is mooi. Hij deed het wel goed, nietwaar? Maar ik moet er nog even een nachtje over slapen."

Achterin is Jasper ter Heide nog niet helemaal opgeknapt van de blessure waarmee hij dinsdag uitviel. Mocht hij er zondag toch bij kunnen zijn, dan zit hij waarschijnlijk op de bank.

Mitchel Paulissen

Mitchel Paulissen hoopt zondag gewoon weer in de basis te beginnen, net als de twee afgelopen duels. Daarin was hij belangrijk met een doepunt en assists. "Voor mezelf is het wel lekker dat ik het in die twee wedstrijden heb kunnen laten zien. Dat geeft een goed gevoel."

Concurrentie groot

Maar, Paulissen ziet ook in dat er meer kandidaten zijn. En dat de concurrentie dus groot is. "Ik ben bij veel doelpunten betrokken en dat is ook wat ik wil. Als ik dat blijf doen, dan heeft de trainer geen reden om te wisselen. Maar ik ben de trainer niet en hij maakt de opstelling, ik niet. Ik maak het hem zo moeilijk mogelijk. Als ik zelf trainer was, zou ik mezelf altijd opstellen", lacht de Limburger.

"Het ging te traag"

Wat Cambuur tegen FC Dordrecht anders moet doen dan in de eerste helft tegen Helmond Sport is volgens De Jong met name het tempo. "Het ging te traag. Er moet snelheid op, in alles. Daar zijn we in de rust op een onvriendelijke manier mee beginnen. Dat hebben de jongens geweldig opgepakt. Daar zijn we de hele week in trainingsvormen mee bezig geweest," vertelt de trainer van de Leeuwarders.

Foto: Orange Pictures

SC Cambuur speelt zondagmiddag om 14.30 thuis tegen FC Dordrecht. De wedstrijd is live te volgen in het radioprogramma Snein yn Fryslân. Vanuit het Cambuur Stadion verzorgt Geert van Tuinen het commentaar. Zaterdag is er een Cambuur Sjoernaal met een voorbeschouwing op dat duel. Maandag is er dan weer een Cambuur Sjoernaal met een uitgebreide samenvatting.

(Advertentie)
(Advertentie)