Schaatsteams verruilen Inzell voor Heerenveen

09 okt 2020 - 06:48

De schaatsers van de Nederlandse ploegen verlaten eerder dan gepland het trainingskamp in Inzell en zetten de oefensessies binnenkort voort in Heerenveen. De beslissing is genomen nadat in het dorp in het zuiden van Duitsland drie schaatsers van andere ploegen positief hebben getest op het coronavirus. De plaatselijke schaatsbaan is derhalve voorlopig gesloten, voor hoelang precies is niet duidelijk.

Foto: Omrop Fryslân

Tweevoudig olympisch kampioen Kjeld Nuis van team Reggeborgh behoorde tot de atleten die positief testten. Het team van trainer Gerard van Velde heeft zich na het bekend worden teruggetrokken in het hotel in Inzell, geheel volgens de geldende protocollen. Daarna zijn ze teruggegaan naar huis om in thuisqarantaine te geaan. Eerder werd bekend dat twee Duitse schaatsers besmet waren.

Veel schaatsers zijn er daarom niet meer in Inzell. De drie Nederlandse ploegen die er zaten, Jumbo Visma, IKO en Reggeborgh, zijn vertrokken naar Heerenveen. Volgens coach Martin ten Hove van IKO is de kans te groot dat er in de Max Aicher Arena in Inzell voor langere tijd niet kan worden geschaatst.

Siep Hoekstra over het trainingskamp

(Advertentie)
(Advertentie)