Stint mag de weg weer op, onder nieuwe naam: BSO-bus

08 okt 2020 - 16:36

De Stint mag de weg weer op. De elektrische bolderkar die gebruikt wordt voor vervoer van kinderen, werd twee jaar geleden verboden, na een ernstig ongeluk in Oss. Vier kinderen kwamen toen om het leven. De opvolger van de Stinte heet de BSO-bus en voldoet volgens de minister nu aan alle veiligheidseisen.

Stint mei de dyk wer op, ûnder nije namme: BSO-bus

Kinderopvangorganisaties zijn er blij mee dat het weer mag. "We staan te popelen om weer te gaan rijden", zegt eigenaar Hanny van Lune van kinderopvang De Torteltuin in Heerenveen.

De oude Stints - Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust

Bij De Torteltuin waren ze enorm enthousiast over de Stint en waren ze teleurgesteld dat ze hem niet meer konden bruiken. "We hebben ons altijd veilig gevoeld op de bolder. We waren een van de eersten die met de Stint begon te rijden. We hebben nog nooit problemen gehad, er is een keer een lampje stuk gegaan", zegt Van Lune.

Busjes en auto

Na het verbod op de Stint heeft Van Lune drie busjes en een auto gekocht voor het vervoer van kinderen van en naar school. "Maar die kunnen niet het schoolplein op, dus kinderen moeten altijd nog een stukje lopen. Dat gaat gelukkig goed, maar is wel minder veilig dan een bolderkar die de kinderen tot aan de voordeur brengt."

Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust

Van Lune is van plan om de nieuwe BSO-bus waar net zoals de Stint tien kinderen in kunnen, aan te schaffen. Ze heeft nog vijf oude Stints. "Die heb ik op Marktplaats gezet. Ze mogen niet meer op de openbare weg, maar zijn goed te gebruiken op bijvoorbeeld campings. Of ik al een bod heb ontvangen? Eentje ja, duizend euro."

Trefwoorden: 
Stint BSO-bus
(Advertentie)
(Advertentie)