VIDEO: IepenUP Live, een avond met Arno Brok

07 okt 2020 - 20:15

Wat zijn commissaris van de Koning Arno Brok's toekomstplannen voor Fryslân? En wat heeft Eva Rovers, auteur en voorstander van burgerlijke participatie in de politiek, hem te vertellen?

Arno Brok is al 4 jaar, 1 maand en 6 dagen commissaris van de Koning in Fryslân, maar van terugkijken is geen sprake. Brok heeft een visie over het Fryslân van de toekomst, over hoe burgers meer inspraak moeten hebben en de verschillende overheden in onze provincie beter kunnen samenwerken. Maar wat betekent dat eigenlijk, hoe ziet dat er in de praktijk uit, en waarom zou het nu wel slagen? Politici en bestuurders proberen bezoekers immers al jaren de kloof naar de burger kleiner te maken, vaak zonder veel succes.

Ook auteur Eva Rovers was te gast, schrijfster van biografieën over Helene Kröller-Müller en Boudewijn Büch. Ze schrijft de laatste tijd vooral over manieren voor de gewone mens om maatschappelijke veranderingen voor elkaar te krijgen, met een grote rol voor burgerberaden. Wat had zij de commissaris te vertellen?

Natuurlijk was er zoals altijd, poëzie en muziek!

IepenUP Live wordt alle woensdagen uitgezonden vanuit De Westerkerk in Leeuwarden. Vanwege de coronamaatregels is er geen ruimte voor publiek. De uitzending is vanaf 20.30 uur te volgen op een livestream op de Facebookpagina's van LF2028 en Omrop Fryslân, Omropfryslan.nl en de Omrop-app.

(Advertentie)
(Advertentie)