Omrop Tip: De toekomst van de Friese landbouw in de Rede van Fryslân

07 okt 2020 - 19:43

Hoe gaat het eigenlijk écht met onze Friese landbouw, en hoe ziet de toekomst eruit? Donderdag zal de Rede fan Fryslân gehouden worden door minister Carola Schouten fan Landbouw. Op uitnodiging van commissaris van de Koning Arno Brok, houdt Carola Schouten Fryslân een spiegel voor met oog op de toekomst. De Rede fan Fryslân heeft dit jaar een digitaal karakter, de hele toespraak is live te volgen via Omrop Fryslân op televisie en online via Omropfryslan.nl en de Omrop-app.

Minister Carola Schouten - Foto: ANP

Naast Schouten zijn er meer sprekers. Zo zullen voorzitter Hendrik Galema van de Agrarische Jongeren Friesland (SJF) en voorzitter Trienke Elshof van LTO-Noord een column voordragen. Verder zijn er optredens van Nynke Dijkstra op de klarinet en pianiste Welmoed Poelstra.

Minister Schouten zal de Rede via een live beeldverbinding tussen Den Haag en Leeuwarden uitspreken. In het Westcord WTC Hotel in Leeuwarden vindt een coronaproof bijeenkomst plaats met een beperkt aantal gasten. De bijeenkomst is niet toegankelijk voor publiek.

De Rede van Fryslân is uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. Een prominent persoon van buiten de provincie houdt Fryslân een spiegel voor met het oog op de toekomst. De tiende editie van dit jaar staat in het teken van de Friese landbouw. Eerdere sprekers waren onder andere Gerrit Hiemstra, Pieter Winsemius en Gerdi Verbeet.

De Rede fan Fryslân is donderdag 8 oktober van 15.30 uur live te volgen op televisie en online via Omropfryslan.nl en de Omrop-app. Om 20.15 en 23.15 uur wordt de rede herhaald.

(Advertentie)
(Advertentie)