Jacobs neemt Cambuur bij de hand: "Ik wist wat ik moest doen"

07 okt 2020 - 10:14

SC Cambuur heeft dinsdagavond op bezoek bij Helmond Sport met 5-1 gewonnen. Alle goals van de Leeuwarders vielen in de tweede helft. Bij de rust ging laagvlieger Helmond Sport nog aan de leiding.

Foto: Orange Pictures

De Leeuwarders hadden het in de eerste helft zwaar, maar dat was volgens trainer Henk de Jong een zegen. "Het kwam perfect uit dat wij een slechte eerste helft spelen, want daardoor konden wij de PSV-variant spelen." De Jong refereert daarmee naar de wedstrijd tegen de Eindhovenaren vorig jaar in de sneeuw. "Ik had het al in mijn hoofd na een minuut of 30, ik denk dat moeten wij weer doen." In de rust kon De Jong daarom ook "lekker tekeer" gaan tegen zijn spelers. "Meer hoef je ook niet te zeggen, en dan weet je al dat er wat gaat gebeuren."

Het moest volgens De Jong vooral sneller, en met meer pit. Onder andere Jacobs speelde volgens de trainer tot nu toe met een 'juk op de rug', dat hij in de tweede helft van deze wedstrijd van hem af kon slaan.

Dat Cambuur het moeilijk had in de eerste helft verbaasde De Jong niet, want ook andere ploegen moesten aan de bak tegen Helmond Sport. "Ik heb Volendam hier zien spelen, die wonnen in de 93ste minuut. En andere ploegen die hier speelden hebben ook geluk gehad!"

Henk de Jong

Jacobs was degene die de come-back van de Leeuwarders aandkondigde, met de gelijkmaker en de 2-1. Hij wilde met zijn spel vooral laten zien dat hij het waard is om vanaf het begin te spelen. "Als je er later in komt kun je vanaf de tribune mooi zien wat er aan het spel ontbreekt", legt Jacobs uit over zijn spelen. "Er lagen grote ruimtes, en dat zijn denk ik wel de potjes waar ik het verschil kan maken. Ik wist wat ik moest doen!"

Jamie Jacobs

Zondagmiddag staat er weer een wedstrijd op het programma voor Cambuur. Dan is in een leeg Cambuurstadion FC Dordrecht de tegenstander.

(Advertentie)
(Advertentie)