Coronanieuws van 7 oktober: Nieuw record: 106 besmettingen in de afgelopen 24 uren

07 okt 2020 - 22:57
  • Woensdag zijn er 106 nieuwe coronabesmettingen gemeld in Fryslân: dinsdag waren het er 90
  • Er liggen 22 coronapatiënten in de Friese ziekenhuizen, 6 op de IC
  • Na maandag moeten er in Fryslân 1.600 mensen per dag kunnen worden getest
  • Op het Leeuwarder Lyceum moeten leerlingen al voor de derde keer thuisblijven door corona
  • De ijshal in Inzell is voorlopig gesloten vanwege besmettingen bij Duitse schaatsers
  • De najaarskermis in Gorredijk is geschrapt
23:00
Eind van dit liveblog

Tot zover dit coronaliveblog van woensdag 7 oktober. Donderdag is er op onze website en in onze app een nieuw liveblog met het laatste Friese nieuws over het coronavirus.

21:20
Waadhoeke overlegt met horeca
21:14
Friese schaatsers kunnen het ijs niet op: ijshal Inzell gesloten vanwege besmettingen

De ijshal in Inzell, de Max Aicher Arena, is voorlopig gesloten vanwege twee coronabesmettingen bij Duitse schaatsers. Dat meldt de Duitse schaatsbond. In Inzell zijn op dit moment ook veel Friese schaatsers, waaronder Sven Kramer, Ireen Wüst, Femke Kok en Michelle de Jong.

Lees hier meer:

De Max Aicher Arena yn Inzell - Foto: Martin de Jong
20:25
Opnieuw corona op Leeuwarder Lyceum

De leerlingen van klas 4, 5 en 6 van het Leeuwarder Lyceum mogen donderdag en vrijdag niet op school komen vanwege een coronabesmetting. Dat heeft de school in een e-mail aan de ouders laten weten. Het is al de derde keer dat leerlingen van het Lyceum thuis moeten blijven vanwege het coronavirus. Eerder gaat het om heel vwo-5 en heel havo-5.

Foto: Omrop Fryslân, Aise van Beets
19:57
Najaarskermis Gorredijk van de baan

De kermis die van 22 tot en met 25 oktober in Gorredijk zou worden gehouden, is van de agenda gehaald. "Helaas hebben wij vandaag het besluit moeten nemen om de Gordykster najaarskermis te annuleren," schrijft de organisatie. "Met de huidige Covid-19 maatregelen en de op dit moment verhoging van het aantal Corona infecties waardoor het vooruitzicht ongewis is zien wij geen mogelijkheid om de najaarskermis te kunnen laten doorgaan."

Het bestuur hoopt wel dat de voorjaarskermis van 29 april tot en met 2 mei 2021 door kan gaan.

Foto: Kermis Gorredijk
19:50
Burgemeester Johannes Kramer van Noardeast-Fryslân roept op om de CoronaMelder-app te gebruiken
19:37
Verspreiding van de Spaanse griep in kaart gebracht

Midden in de coronacrisis is er een onderzoek gepubliceerd over de verspreiding van een ander virus. Een uit het verleden: de Spaanse griep van 1918-1919. Ook toen waren er meerdere griepgolven en verschilden gebieden van elkaar. In Fryslân waren Achtkarspelen, Franeker, Hennaarderadeel en Ameland het meest getroffen.

Lees hier meer:

18:32
22 coronapatiënten in Friese ziekenhuizen, waarvan 6 op de IC

Volgens het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland liggen er op dit moment (woensdag 7 oktober) 22 patiënten met het coronavirus in de Friese ziekenhuizen. Daarvan liggen er 6 op een IC-bed.

18:31
Q&A: Everhard Hofstra (GGD) beantwoordt vragen over corona

Everhard Hofstra, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Infectieziektebestrijding en arts-infectieziektebestrijding bij GGD Fryslân beantwoordde woensdagmiddag in het radioprogramma Weistra op Wei zoveel mogelijk vragen van de luisteraars over corona.

Bekijk hieronder een samenvatting van de vragen:

17:15
Coronatestbedrijf verhuist van Abe Lenstra-skybox naar Leeuwarden

Het medisch coronatest-laboratorium U-Diagnostics opent dinsdag 13 oktober een drive-thru op bedrijfspark De Hemrik in Leeuwarden. Het gaat om een particulier testbedrijf, dat analyses uitvoert voor de overheid en huisartsen. U-diagnostics, ook wel HetHuisartsLab, zat eerst in de skybox van het Abe Lenstra Stadion, maar dat was niet veilig genoeg voor medewerkers.

Trefwoorden: 
liveblog coronafirus
(Advertentie)
(Advertentie)