SC Heerenveen haalt Bulgaar Shopov en Zweed Wendt op Deadline Day

06 okt 2020 - 15:40

SC Heerenveen heeft zich op de laatste dag van de transfermarkt versterkt met de Bulgaar Stanislav Shopov en de Zweed Rasmus Wendt. Hij wordt gekocht van Botev Plovdiv. De Bulgaar (18) is ook jeugdinternational. Eerder werd al duidelijk dat Benjamin Nygren op huurbasis de overstap maakt naar Heerenveen. Wendt is voorlopig gehaald voor het beloftenteam.

Gerry Hamstra over de nieuwste aanwinsten:

Gerry Hamstra

Volgens Bulgaarse media heeft Heerenveen 100.000 euro betaald voor Shopov. Hi jtekent een contract voor twee seizoenen in Fryslân met een optie voor nog een jaar. Shopov wordt dinsdag nog niet gepresenteerd. In verband met het aantal coronabesmettingen in Bulgarije heeft dat land op dit moment code oranje. Daarom moet hij eerst tien dagen in quarantaine.

Benjamin Nygren is voor twee seizoenen gehuurd van KRC Genk. Heerenveen heeft bij hem ook een optie tot koop.

Stanislav Shopov - Foto: sc Hearrenfean

Het was geen geheim dat SC Heerenveen nog versterking zocht, zowel aanvallend als op het middenveld. Door de verhuur van Runar Espejord aan zijn oude club Tromsø heeft de ploeg van Johnny Jansen geen stand-in voor spits Henk Veerman. Nygren kan aanvallend op meerdere posities uit de voeten. Shopov moet de concurrentie aangaan met Batista Meier.

Wendt

Rasmus Wendt overgenomen van AZ onder 19. Hij heeft een contract getekend tot de zomer van 2023 en zal aansluiten bij het beloftenteam. Het hoofd van de jeugdopleiding, Michel Jansen, is blij met de komst van Wendt.

"Rasmus is een talentvolle aanvaller. Hij speelt het liefst aan de rechterkant, maar kan ook centraal en op de linkerkant uit de voeten. Bij sc Heerenveen sluit hij aan bij Onder 21, waar we hem gaan begeleiden bij zijn verdere ontwikkeling", zegt Wendt.

Foto: Martin de Jong

SC Heerenveen wil nu nog een reservedoelman aantrekken als concurrentie voor Erwin Mulder. Hamstra heeft wel een paar transfervrije doelmannen op het oog, maar omdat ze transfervrij zijn, kun je die ook na de deadline van dinsdagnacht 00.00 uur nog vastleggen.

(Advertentie)
(Advertentie)