Drukke 'Deadline Day' voor Gerry Hamstra en Foeke Booy

05 okt 2020 - 19:16

Het is dinsdag 'Deadline Day', de laatste dag dat voetbalclubs spelers mogen kopen en verkopen. Er staat bij zowel SC Heerenveen als SC Cambuur nog het een en ander te gebeuren. Daarom praten we in de Sportcast met de twee technische managers van de betaald voetbalclubs. Gerry Hamstra en Foeke Booy vertellen over hun plannen op de transfermarkt.

De podcast is ook te beluisteren op Spotify, by Apple Podcasts en yn de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere Sportcasts terug te luisteren. Daar vind je ook de podcastafleveringen over 100 jaar SC Heerenveen, met verhalen uit het verleden.

Nog meer transfervuurwerk in Heerenveen

SC Heerenveen is al actief geweest. De club huurt een Zweedse aanvaller: Benjamin Nygren. In de Sportcast vertelt Hamstra over hem: "Het is een talentvolle speler. Dit zijn jongens die jong naar grotere clubs gaan en RC Genk is zo'n club. Die kunnen iets meer betalen dan de gemiddelde Nederlandse club. Het is een jongen die aan de rechterkant kan spelen, in de spits en achter de spits", vertelt Hamstra, die ook bij deze huurtransfer weer geregeld heeft dat Heerenveen er aan kan verdienen. Het kan op complimenten rekenen van verslaggevers Arjen de Boer en Geert van Tuinen.

De 'Feansters' zijn nog niet uitgewinkeld na de komst van Nygren, zo zegt Hamstra. "Er zal nog een middenvelder bij komen. En iedereen weet dat we ook nog graag een tweede keeper erbij willen hebben." En de technisch manager kan de fans van Heerenveen gelukkig maken: Joey Veerman blijft normaal gesproken.

Flesje wijn

Dertig kilometer verderop probeert ook SC Cambuur nog wat te doen voor het sluiten van de transfermarkt. Verslaggever Andor Faber weet dat het gaat om AZ-verdediger Joris Kramer, maar daar wil technisch manager Foeke Booy niet aan. "We zetten er wel een wedje op. Je weet bijna alles schijnbaar, dus je bent goed ingelicht. Of niet. Dat moet blijken. Flesje wijn? Die staat!" Volgens verslaggever Geert van Tuinen had trainer Henk de Jong er ook nog graag een middenvelder bij gewild. "Henk heeft vorige week heel duidelijk gezegd: het wordt of-of en niet en-en.

De nieuwe aanwinst van SC Heerenveen: Benjamin Nygren - Foto: Orange Pictures

Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de Sportcast afwisselend elke maandag bij over al het sportnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. De presentatie is in handen van Andries Bakker of Jantine Weidenaar.

(Advertentie)
(Advertentie)