Hogescholen trekken meer studenten; kwart meer op Terschellinger Maritiem Instituut

05 okt 2020 - 18:09

Bij beide Friese hogescholen in Leeuwarden zijn dit jaar meer nieuwe studenten dan vorig jaar. Op Van Hall Larenstein zijn 4% meer eerstejaarsstudenten en het aantal nieuwe studenten van de NHL Stenden is toegenomen met 5,2%. Dat laatste is meer dan het landelijk gemiddelde van 5%. Grootste groei is te zien bij Maritiem Instituut Willem Barentsz, daar zijn 26% meer eerstejaarsstudenten in vergelijking met 2019. Het zijn 115 nieuwe studenten.

Foto: Omrop Fryslân, Wytse Vellinga

Voor scholen was het dit jaar niet goed in te schatten op hoeveel nieuwe studenten ze konden rekenen in verband met corona.

"Het was een moeilijke tijd met corona, dus was het lastig te voorspellen" zegt Judith van den Hul fan Van Hall Larenstein. "We zijn blij met de stijging. De open dag houden was lastig en het was onzeker of buitenlandse studenten wel kunnen komen. Het zijn er wel minder dan anders. Deels vangen we dat op door online les te geven tot januari. De open dag hebben we online gedaan, belangstellenden konden in gesprek met docenten en studenten. Met name voor de nieuwe opleiding forensisch laboratoriumonderzoek is veel interesse."

Foto: Omrop Fryslân

Bij Maritiem Instituut Willem Barentsz op Terschelling is een kwart meer eerstejaarsstudenten. "In november 2019 is ons gebouw opgeknapt en we hebben twee mooie open dagen kunnen houden, nog voor corona. Dat speelde een belangrijke rol en onze opleidingen staan goed aangeschreven", zegt directeur Gerrit van Leunen. "We hebben ook online activiteiten gedaan met de open dag."

Judith van den Hul en Gerrit van Leunen

(Advertentie)
(Advertentie)