'Blik' van waardering op de Dag van de Leraar

05 okt 2020 - 11:00

De docenten van De Klimstien in Noordburgum worden maandag in het zonnetje gezet. Alle jaren op 5 oktober is het namenlijk de Dag van de Leraar en daarom krijgen de leerkrachten van de basisschool een ontbijtje en andere verrassingen.

Dei fan de Learaar

Baukje Bijma, directeur van De Klimstien in Noordburgum, wilde de docenten van haar school graag verrassen met een ontbijtje. "Ik vind het een belangrijke dag om jullie in het zonnetje te zetten", zei zij tegen de docenten. "We hebben een bijzonder jaar achter de rug, dit jaar is ook nog onzeker, maar jullie hebben laten zien over veel flexibiliteit en daadkracht te beschikken in jullie belangrijke werk."

'Blik' van waardering

Bijma heeft het ontbijt zelf klaargezet. "Zaterdag had ik de tafels al even klaargezet en vanochtend vroeg stond ik bij de bakker om de broodjes op te halen." Het ontbijt was pas het begin van de verrassingen voor de leerkrachten. "Ik heb iets met de ouders en de kinderen georganisseerd. Ik heb gevraagd om de docenten een 'blik van waardering' te geven."

"Als het goed is, komen de kinderen straks met een blik op school, met een mooi zelfgemaakt etiket dat ze aan de leerkrachten aan zullen bieden", vertelt de directeur. "Het is een belangrijke dag omdat de leerkrachten belangrijk werk uitvoeren. Het is zwaar geweest, voor wie niet. Leraren zijn in maart heel snel overgegaan naar online onderwijs, ik heb er grote bewondering voor hoe mensen dat hebben opgepakt."

Foto: Omrop Fryslân, Johanna Brinkman

Verslaggever Johanna Brinkman met Baukje Bijma

Foto: Omrop Fryslân, Johanna Brinkman

Een pot vol fruit

Meester Rik, die les geeft aan groep 8, was enthousiast over de dag. "Ik kwam op het werk, en daar stond onze directeur met een geweldige tafel vol met eten, een prachtig ontbijtje", zo vertelt hij. Ook de kinderen hebben er zin in. Sjoukje uit groep 7 vertelt dat ze een pot vol met fruit heeft meegenomen. "Ik weet niet precies waarom het een blik is, maar het is een bedankje voor de meesters en juffen. Deze is voor juf Anja, 'bedankt voor de leuke en leerzame lessen, groetjes Sjoukje' staat erop. Ik heb ook nog een andere juf, voor haar neem ik woensdag iets mee."

Verslaggever Johanna Brinkman op De Klimstien in Noordburgum

(Advertentie)
(Advertentie)