Schilder, beeldhouwer en ontwerper Beb Mulder (81) overleden

03 okt 2020 - 10:27

Beeldhouwer, grafisch ontwerper en schilder Beb Mulder is afgelopen woensdag op 81-jarige leeftijd overleden. Hij was jarenlang betrokken bij het openluchttheater van Jorwert als decorbouwer. Zijn grootste werk staat in Bears; het stalen werk 'Luchtspiegeling' uit 1998 is een replica van Uniastate die daar eerder stond.

Foto: Omrop Fryslân

Beb Mulder werd geboren in Huizum (Leeuwarden) op 18 februari 1939. Hij leerde tekenen op de lagere school van beeldhouwer M.B. Hoffer, en bezocht de afdeling schilderen aan de ambachtsschool en werkte met onder anderen Jan Stroosma en Auke de Vries op de decoratie-afdeling van V&D.

Later werd hij zelfstandig etaleur/decorateur en ging hij in de avonduren naar de Academie Vredeman de Vries. Hij was ook docent op de Academie Voor Expressie en Communicatie.

Foto: Omrop Fryslân

Mulder heeft jarenlang een galerij in Leeuwarden gehad. Zijn werk is expressionistisch-abstract. Hij maakte ook tal van decors, onder andere voor het openluchttheater van Jorwert.

"Syn libben wie kleurryk en altyd posityf", staat er in zijn rouwadvertentie. Er is in besloten kring afscheid genomen van Mulder.

Portret van decorbouwer Beb Mulder uit 1998.

De documentaire 'Simmer yn Jorwert' kijkt achter de schermen bij de voorbereidingen, repetities en uiteindelijk de uitvoering van het openluchttheater van Jorwert, in de notaristuin. Midsimmernacht's dream wordt gespeeld. Ook decorontwerper Beb Mulder komt hier in voor.

(Advertentie)
(Advertentie)