Omgekeerde wereld: Libertas verliest met 1-2, Drachtster Boys winnen met 1-2

02 okt 2020 - 22:36

Twee Friese zaalvoetbalclubs moeten vrijdagavond aan de bak in de eredivisie van de zaatvoetbalvrouwen: Drachtster Boys en Libertas. De wedstrijden vielen voor beide ploegen net de andere kant op. Libertas verloor met 2-1 van Team Alkmaar en Drachtster Boys won met 1-2 van Feyenoord Futsal.

Libertas-Alkmaar 1-2

De zaalvoetbalvrouwen van Libertas uit Damwoude spelen dit seizoen voor het eerst in de eredivisie. Opvallend, want het team bestaat pas sinds vorig jaar. Via promotie komen ze nu uit op het hoogste niveau, en het begin is verrassend sterk. De eerste twee duels werden beide gewonnen. Vrijdag kwam koploper Team Alkmaar op bezoek in sporthal De Boppeslach in Damwâld, zonder publiek. Inzet was de koppositie in de eredivisie.

De zaalvoetbalvrouwen van Libertas in sporthal De Boppeslach in Damwâld - Foto: Omrop Fryslân, Freark Wijma

In de eerste helft werd echter duidelijk dat Alkmaar verreweg de sterkste was. Toch wisten de vrouwen van Libertas de stand tot de rust op 0-0 te houden. Na rust kreeg Sam Bosma van Libertas een eerste kans, maar dat leverde nog geen goal op.

Libertas langzaamaan beter

Dat lukte Amy Visser van de tegenpartij wel: ze zette Team Alkmaar terecht op een 1-0 voorsprong. Libertas kreeg wel een penalty, maar Esther Dekker miste deze. Het gaf echter wel aan dat er verandering in de wedstrijd kwam: Libertas werd beter. Sam Bosma kreeg opnieuw een grote kans, maar het was Marije Procee die de 1-1 maakte.

Libertas zette een geweldige aanval op, maar het schot van Esther Dekker ging over. Team Alkmaar sloeg daarna hard terug met een goal van Lotte Hopma. De tijd begon toen ook mee te spelen, met nog minder dan vier minuten op de klok. Keepster Joukje van der Meer werd nog gewisseld voor een extra veldspeelster, maar dat mocht niet meer helpen. Libertas verloor met 1-2 van Team Alkmaar, maar wel in een mooie wedstrijd.

Drachtster Boys wint met 1-2

Het duel begon met twee kansen voor beide teams. Mariël Miedema kreeg een vrije trap en Oliveira schoot op de handen van keepster van Drachtster Boys Anna Reitsma. De eerste goal kwam echter van Rianne Mulder, ze schoot hoog in de linkerkruising. Oliveira kon wel de gelijkmaker maken. Na veel zoeken vindt ze na een vrije trap een gaatje voor een schot. De Drachtsters gingen met 1-1 de rust in.

Na rust kon Jessie Prijs een scherp schot op goal maken, maar de keepster van Feyenoord Futsal reageerde alert. De Drachtster vrouwen gingen vol in de aanval, maar echt een gevaar voor de tegenpartij leverde dat niet op.

Lisanne Kempe kon de 1-2 maken voor Drachtster Boys. Ze kwam uit het midden en schoot de bal binnen. Dat was ook meteen de eindstand: Drachtster Boys neemt de volle drie punten mee terug naar Fryslân.

De Earedivyzje sealfuotbalfroulju bestiet út 12 teams. Twa Fryske ploegen spylje op it heechste nivo: Drachtster Boys en Libertas.

Oant 23 april komme de froulju 22 kear yn aksje yn de kompetysje. Dêrnei folgje de play-offs om de lânstitel.

(Advertentie)
(Advertentie)