Joey Veerman blijft bij SC Heerenveen: "Ik verwacht geen gekke dingen"

02 okt 2020 - 15:50

Er was interesse bij het Engelse Southampton en ook in Spanje was er een club die belangstelling zou hebben voor Joey Veerman. Daarnaast werd zijn naam verschillende keren in verband gebracht met Ajax, maar Joey Veerman stelt de Heerenveensupporters gerust en verwacht niet dat hij nog weg zal gaan.

Reportaazje Joey Veerman

"Ik verwacht niet dat er nog gekke dingen gaan gebeuren. Ik vind het altijd wel leuk om te horen en te lezen, maar ik denk dat er op dit moment weinig van waar is", vertelt Veerman. " Zolang niemand zich meldt bij Heerenveen en er geen bod binnen is, dan is er niks om me druk over te maken. En een vraagprijs van 20 miljoen euro? Ach, daar kan ik wel om lachen, zolang het niet waar is. Als het wel waar zou zijn, dan zit ik hier sowieso tot mijn 25ste."

Ik moet lachen om een vraagprijs van 20 miljoen

Joey Veerman

Tegen FC Utrecht is de absolute smaakmaker ook weer van de partij. Met Rodney Kongolo en Oliver Batista Meier vormt Veerman het middenveld. Trainer Johnny Jansen denkt dat het voor zijn ontwikkeling beter is als hij nog een jaar bij Heerenveen voetbalt. "Joey kan goed voetballen, maar hoe kan hij het elftal wat beter maken. Wat is er nog meer nodig om wedstrijden te winnen. Ik denk dat hij daarin hier bij Heerenveen nog een mooie stap kan maken."

Jansen is er van overtuigt dat Joey een hoger niveau aankan, maar is ook kritisch op hem. "Hij zal de dingen op een nóg hoger tempo moeten doen, zodat hij nog meer tijd en ruimte voor zichzelf kan creëren. En dat heeft hij ook zeker nodig als hij op een hoger niveau gaat spelen. Maar hij is een groot talent. Ik denk ook zeker dat hij in de toekomst een volgende stap gaat maken", aldus Jansen.

Joey Veerman

Opstelling: Mulder, Floranus, Van Hecke, Bochniewicz, Woudenberg, J. Veerman, Kongolo, Batista Meier, Van Bergen, H. Veerman en Van der Heide.

Voor Jansen is er geen enkele reden om zijn basis-elf te wijzigen. Met de volle winst uit de eerste drie wedstrijden is Heerenveen, samen met Ajax, de verrassende koploper. Iedereen is fit en bovendien heeft Ulysses Llanez zijn werkvergunning binnen. De vleugelaanvaller die gehuurd wordt van Vfl Wolfsburg zit tegen FC Utrecht voor het eerst op de bank.

Jansen: "Verdedigend staan we redelijk tot goed, maar we willen graag wat hoger op het veld, zo rond de middenlijn, meer druk op de bal. Als we dat voor elkaar krijgen en we op de counter kunnen spelen, dan kunnen we nog mooie dingen doen."

FC Utrecht

FC Utrecht heeft zich dit seizoen flink versterkt, Zo zijn de beide aanvallers Mimoun Mahi en Eljero Elia en verdediger Django Warmerdam naar de Domstad gehaald. Daar staat tegenover dat vleugelverdediger Sean Klaiber deze week naar Ajax is gegaan. Maar de ambities van clubeigenaar en geldschieter Frans van Seumeren zijn duidelijk, FC Utrecht wil de traditionele top drie aanvallen.

Jansen: "Utrecht heeft gewoon een hele goede selectie, met een mooie manier van voetballen. Veel dynamiek op het veld, dat is hun grote kracht".

Johnny Jansen UTRHEE

De wedstrijd FC Utrecht - SC Heerenveen is vrijdag live te volgen bij Omrop Fryslân Radio. Het commentaar is in handen van Arjen de Boer en de wedstrijd begint om 20.00 uur.

(Advertentie)
(Advertentie)