Herdenking op het Magister Alvinus Sneek na plotseling overlijden teamleider

30 sep 2020 - 11:30

Op RSG Magister Alvinus in Sneek wordt woensdagochtend met alle 1.900 leerlingen en de medewerkers stilgestaan bij het plotseling overlijden van een medewerker. De politie meldde dinsdagochtend dat er een levenloos lichaam aangetroffen was in het water aan de Pasfeardyk in Sneek. Het bleek om een 49-jarige medewerker van de school te gaan.

RSG Magister Alvinus in Sneek - Foto: Omrop Fryslân, Timo Jepkema

De man was teamleider van de havo-onderbouw bij de scholengemeenschap. Eerder was hij muziekdocent en was al jarenlang aan de school verbonden.

Toen dinsdagmiddag bekend werd dat het om een medewerker van het RSG Magister Alvinus ging, werden alle lessen onmiddelijk stilgelegd. Zijn overlijden kwam als een grote schok op de onderwijsinstelling.

Woensdagochtend zijn eerst de docenten op de hoogte gebracht van het overlijden van hun collega. De leerlingen kwamen later op school. Er is een speciale herdenkingsruimte ingericht op de school, waar mensen ook de kans krijgen om een condoleanceregister te tekenen.

De politie meldt dat onderzoek heeft uitgewezen dat de man niet overleden is als gevolg van een misdrijf. Hij zou onwel zijn geworden. Het onderzoek is daarom afgesloten.

(Advertentie)
(Advertentie)