Heerenveen-aanvaller Mitchell van Bergen sluit transfer niet uit

25 sep 2020 - 18:21

Mitchell van Bergen sluit niet uit dat hij Sportclub Heerenveen verlaat. De rechtsbuiten van Heerenveen heeft er voor gekozen zijn contract, dat nog loopt tot 2022, niet te verlengen. Hij wacht nu op belangstelling van clubs. Bij de vraag of er interesse is, komt een grote glimlach op het gezicht van Van Bergen. "Ik laat het allemaal op me afkomen. Ik voel me hier thuis, maar iedere speler wil hogerop. Of er interesse is? Ik weet het niet, hahaha."

Aanvaller Mitchell van Bergen:

Mitchell van Bergen slút transfer net út-1

Sportclub Heerenveen begin zaterdagavond aan de wedstrijd tegen VVV Venlo met dezelfde elf namen als afgelopen week tegen Fortuna Sittard. Ibrahim Dresevic sluit wel weer aan bij de selectie, maar hij is nog niet fit genoeg en dus begint Jean Paul van Hecke weer in de basis. Ullyses Llanez mag nog niet meedoen, omdat het overschrijven van Wolfsburg naar Heerenveen nog niet rond is. Technisch manager Gerry Hamstra acht de kans klein dat hij bij de selectie zit.

Fernandez nog niet fit

Joaquin Fernandez heeft deze week wel weer een beetje meegetraind, maar hij zit zaterdag nog niet bij de selectie en de verwachting is dat hij volgende week vrijdag tegen FC Utrecht ook nog niet zal meedoen. Jan Ras is al langer uitgeschakeld en Jansen hoopt dat hij over twee of drie weken weer eens minuten kan maken bij Heerenveen onder de 21.

Opstelling: Mulder, Floranus, Van Hecke, Bochniewicz, Woudenberg, J. Veerman, Kongolo, Batista Maier, Van Bergen. H. Veerman en Van der Heide.

Heerenveen begon verschrikkelijk slecht aan het seizoen door in de voorbereiding alle wedstrijden te verliezen, maar de echte competitiestart is met zes punten uit twee wedstrijden en goed voetbal formidabel. Johnny Jansen: "Het belangrijkste is dat er een team op het veld staat. Dat ze willen knokken en strijden voor elkaar. En dat ze de sterke kant van het elftal willen benutten."

Van Bergen is ook blij met de start van het nieuwe seizoen. "Als je in de voorbereiding zo slecht gaat, dan verwacht je dit niet. Maar met een aantal versterkingen zijn we een stuk beter worden. Ik denk dat onze speelwijze waar we de hele voorbereiding aan hebben gewerkt, nu voor iedereen duidelijk is."

Trainer Johnny Jansen van SC Heerenveen:

Johnny Jansen oer VVV

De schaduwkant van het succes is dat er vaak ook meer belangstelling komt voor spelers. Zo staat Joey Veerman nogal in de 'picture' de laatste weken. Hij wordt door diverse "kenners" gezien als een goede voetballer, die weleens een stap kan maken naar een andere club. "Daar ben ik niet bang voor. Het zou hartstikke zonde zijn, ik wil heel graag nog langer met Joey werken. Maar als het wel zo is, dan zou het goed zijn voor de club, maar dan gaat het om geld."

Aanvaller Mitchell van Bergen:

Mitchell van Bergen slút transfer net út-2

Heerenveen liet tegen Willem II en Fortuna Sittard het balbezit meer over aan de tegenstander. Zodoende was Heerenveen heel gevaarlijk in de omschakeling. Tegen VVV Venlo kan dat weleens anders zijn. "Je zult meer gedwongen worden dat je de bal hebt. We moeten nog steeds beter worden aan de bal. Dat is wel een verbeterpunt. VVV heeft gespeeld tegen Utrecht en Emmen en beide ploegen waren veel aan de bal. Ze hebben veel lopers, komen snel in de zestienmeter. Daar moeten we scherp op zijn. We moeten er opletten waar we balverlies lijden."

De wedstrijd SC Heerenveen-VVV Venlo is zaterdag live te volgen bij Omrop Fryslân Radio. Het commentaar is van Roelof de Vries en de wedstrijd begint zaterdagavond om 20.00 uur.

(Advertentie)
(Advertentie)