Stichting Ons Zwembad Bolsward: "Gemeente moet verantwoordelijkheid pakken"

25 sep 2020 - 14:07

Het zwembad in Bolsward blijft tot 1 juli 2021 open. Dat heeft de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân besloten. Het college had het zwembad met ingang van 1 januari willen sluiten, omdat het te duur is. Stichting Ons Zwembad, die zich in heeft gezet om het zwembad open te houden, is tevreden met het besluit: "We zijn heel blij dat we meer tijd hebben gekregen", zegt woordvoerder Tineke Breeuwsma.

Swimbad yn Boalsert

"Er ligt al een exploitatieplan van Stichting Ons Zwembad en exploitant Optisport. Wat ik donderdag uit de samenkomst heb begrepen is dat er een werkgroep komt die met ons zal meekeken", legt Breeuwsma uit. "Wij hebben natuurlijk al veel expertise en wij willen hen daarin steunen. We moeten elkaar daarin helpen."

Toekomstbestendigheid

Volgens Breeuwsma heeft het zwembad investeringen nodig en moet er onderhoud worden gepleegd. "Er moet toekomstbestendigheid komen." Maar dat kost veel geld, terwijl de gemeente op het moment krap bij kas zit. Breeuwsma: "Een zwembad kost tijd, maar op het moment zijn wij het goedkoopste overdekte zwembad in Súdwest-Fryslân." Het zou volgens de stichting daarom niet logisch zijn dat het Bolswarder zwembad gesloten wordt. "De werkgroep kijkt met ons naar hoe we het het beste kunnen aanpakken."

Verplichting naar inwoners

De gemeente is sceptisch over hoe het nu verder moet. Breeuwsma kijkt echter met vertrouwen naar de toekomst van het bad: "Daar moeten we gewoon uit kunnen komen. Dat is de gemeente ook verplicht naar de inwoners van Bolsward uit. Ze moeten hun verantwoordelijkheid pakken en zich maximaal inspannen voor ons om het bad te behouden."

Tineke Breeuwsma van Stichting Ons Zwembad

Foto: Omrop Fryslân, Wytse Vellinga
(Advertentie)
(Advertentie)