GGD: aantal coronabesmettingen in Fryslân meer dan verdubbeld

25 sep 2020 - 10:46

Het aantal positieve testen op het coronavirus is in Fryslân de afgelopen week meer dan verdubbeld. Dat meldt de GGD. In totaal zijn er de afgelopen week 209 Friezen positief getest. De week daarvoor waren dat er 93. In een derde van de gevallen ging het om personen tussen de 18 en 29 jaar.

De testlocatie van de GGD Fryslân in Drachten - Foto: Omrop Fryslân, Wytse Vellinga

In totaal testte de GGD afgelopen week 5.490 personen. Dat waren er 51 minder dan afgelopen week. De meeste besmettingen waren in de gemeentes Leeuwarden (83), De Fryske Marren (29) en Súdwest-Fryslân (18).

Bij de GGD zijn twee meldingen van ziekenhuisopnames binnengekomen. Er zijn de afgelopen week geen Friezen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Zorgelijk

De GGD noemt de toename zorgelijk. "Het komt in de hele provincie en in alle leeftijden meer op. Dat maakt het ook lastig om het in te dammen en te bedenken welke maatregelen nuttig zijn", zegt Everhard Hofstra van de GGD.

Er zijn op dit moment tien besmettingen vastgesteld in zorginstellingen. De GGD zegt dat ze de meeste besmettingen snel opsporen en dat ze goed voorbereid zijn op de tweede golf. Die goede voorbereiding kunnen ze nu goed merken. "We hebben de gevallen sneller in beeld, dus instellingen kunnen wel sneller maatregelen nemen. Dat is gunstig ten opzichte van het voorjaar, maar het is wel zorgelijk", zegt Hofstra.

Everhard Hofstra van de GGD

Kijk voor de actuele stand van het aantal besmettingen in Fryslân en per gemeente op www.omropfryslan.nl/corona, of in de Omrop-app. De cijfers worden twee keer per week geactualiseerd. Op deze pagina is ook een overzicht te vinden van al het nieuws over de coronacrisis in Fryslân.

Trefwoorden: 
GGD coronavirus
(Advertentie)
(Advertentie)