Coronanieuws 25 september: Afdelingen verzorgingshuizen in isolatie

25 sep 2020 - 23:23

In dit liveblog melden wij het laatste nieuws over het coronavirus.

23:00
Einde van dit liveblog

Tot zover dit liveblog van vrijdag 25 september 2020 over het coronavirus. Zaterdagochtend zijn we er weer met een nieuw liveblog. Dit was het belangrijkste nieuws van vrijdag:

- Aantal coronabesmettingen in Fryslân meer dan verdubbeld;

- Piet Fortuin van CNV: "Grote zorgen over Friese economie bij tweede lockdown";

- Friezen hebben het zwaar in coronacrisis, maar zetten door tot vaccin er is.

22:13
Geen wedstrijd en trainingen voor Leeuwarder elftal FVC

De wedstrijd van het eerste elftal van voetbalclub FVC in Leeuwarden tegen Noordster gaat komende zondag niet door. Omdat één van de spelers van FVC positief getest is op corona, heeft het bestuur besloten de wedstrijd niet door te laten gaan. Tot 30 september zal het eerste elftal ook niet trainen, zo is in overleg met de GGD besloten.

Foto: Google Streetview
21:25
Piet Fortuin van CNV: "Grote zorgen over Friese economie bij tweede lockdown"

Voorzitter Piet Fortuin van vakbond CNV maakt zich grote zorgen over de Friese economie bij een tweede lockdown. Fortuin zei dat in It Polytburo, het politieke programma van Omrop Fryslân. Bekende bedrijven zoals Dalstra Reizen in Surhuisterveen en machinefabriek Van der Ploeg in Leeuwarden hebben deze week hun faillissement aangevraagd.

Foto: Omrop Fryslân
19:43
Ook afdelingen van Nieuw Mellens in quarantaine

Een medewerker van woonzorgcentrum Nieuw Mellens is positief getest op het coronavirus. Ook een bewoner heeft klachten die mogelijk op corona wijzen. De betrokken afdelingen zitten in ieder geval tot woensdag 7 oktober in quarantaine. Bewoners mogen tot die tijd geen visite ontvangen.

18:26
Curator failliete Dalstra Reizen positief over doorstart

Curator Marco Kalmijn is positief over een mogelijke doorstart van vervoersbedrijf Dalstra Reizen uit Surhuisterveen. Het bedrijf werd afgelopen week failliet verklaard door de rechtbank, nadat het in financiële problemen raakte door de coronacrisis.

Foto: Omrop Fryslan, Hayo Bootsma
17:22
Ondernemers op Ameland willen aparte status voor Waddeneilanden

Ondernemers op Ameland maken zich zorgen nu het aantal coronabesmettingen in Fryslân snel toeneemt. Ze zijn bang dat ze op nieuw in lockdown komen door de gevallen aan de vast wal, terwijl er op de eilanden nauwelijks corona is. Ze willen dat burgemeester Leo Pieter Stoel bij Buma aandringt op een status aparte voor de Waddeneilanden.

Als er voor Fryslân code rood wordt ingesteld, zullen de eilanden daar veel schade van ervaren, zegt Ondernemers Platform Ameland. De ondernemers zien dat het op Texel al annuleringen regent nu veel mensen niet meer op vakantie durven. Het gaat daarbij voornamelijk om Duitse toeristen.

17:15

Buma en GGD oer maatregels

16:29
Medewerker Bennema State besmet, twee afdelingen in isolatie

Een medewerker van verzorgingshuis Bennema State in Hurdegaryp is besmet met het coronavirus. Dat meldt een woordvoerder van Bennema State. Vanwege de besmetting gaan twee afdelingen voor tien dagen volledig in isolatie. De zestien bewoners die op de afdelingen wonen, mogen tien dagen geen bezoek ontvangen.

15:31
Schaatswedstrijd verplaatst naar Thialf

De eerste mass start competitiewedstrid van dit seizoen is vrijdagmiddag in Thialf in Heerenveen, in plaats van in Leeuwarden. De organisatie in Leeuwarden kreeg het vanwege de coronamaatregels niet voor elkaar om de wedstrijd door te laten gaan.

Foto: CAMJO media / Jaring Rispens
14:48
61 coronabesmettingen in afgelopen 24 uren

Er zijn in de laatste 24 uren 61 positieve coronabesmettingen vastgesteld bij Friezen. Dat blijkt uit de cijfers van het RIVM. Dat is het hoogste aantal sinds de uitbraak van het coronavirus. Het vorige record staat op 45 vastgestelde besmettingen. Dat was afgelopen zondag.

Trefwoorden: 
liveblog coronavirus
(Advertentie)
(Advertentie)