Coronavirus slaat toe bij eerste elftal van SC Cambuur

24 sep 2020 - 18:01

Het coronavirus heeft toegeslagen bij het eerste elftal van SC Cambuur. Er zijn tests afgenomen, vanwege de privacy wordt niet meegedeeld bij wie, en nu is het wachten op de uitslagen. Daarnaast is er bij de Leeuwarders ook nog een aantal blessuregevallen. Zeker is dat trainer Henk de Jong niet over al zijn spelers kan beschikken voor de wedstrijd van vrijdag tegen Jong FC Utrecht, als die wel door kan gaan.

Cambuur-trainer Henk de Jong:

SC Cambuur Henk de Jong

Giovanni Korte is niet topfit. Hij zit waarschijnlijk wel bij de selectie vrijdag. Delano Ladan, Ragnar Oratmangoen en Stanley Akoy zijn geblesseerd. Erik Schouten en Robert Mühren mogen niet spelen. Kellian van der Kaap is onderweg naar een nieuwe club: Maccabi Netanya in Israël.

En zo bleven er op de training donderdag nog maar vijftien veldspelers en twee keepers over. Trainer Henk de Jong is echter optimistisch. "Ik heb vertrouwen in de jongens. Ze zijn fanatiek, er zit leven in de groep. Ik hoop dat wij spelen en daar ga ik eigenlijk ook vanuit."

Transfersom

Kellian van der Kaap gaat dus naar Israël. Dat levert een transfersom op, die van belang is voor het aantrekken van een nieuwe speler. "Ja, dat is belangrijk voor ons", zegt De Jong. "Het brengt geld op en daar kunnen we wat mee doen. Wij willen óf een verdediger, óf een middenvelder erbij hebben."

Naast alle corona- en blessureleed is er ook een lichtpuntje. Linksback David Sambissa lijkt fit te zijn voor de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Hij zal waarschijnlijk in de basis beginnen, maar trainer De Jong wilde dat niet bevestigen. Hetzelfde geldt voor de spits Maarten Pouwels. Waarschijnlijk zal hij in de basis beginnen, maar zowel de trainer als de speler wilden er donderdag niets over zeggen.

Aanvaller Maarten Pouwels:

SC Cambuur Maarten Pouwels

De tegenstander van vrijdag, Jong FC Utrecht, wordt getraind door oud-Cambuurtrainer René Hake. "Een lastige ploeg", zo zegt De Jong. "Wij moeten aan de bak, maar dat moeten we elke week. Wij weten wat er moet gebeuren, maar we moeten in ieder geval verdedigen met het hele elftal."

Er is nog een kleine kans dat de wedstrijd niet door kan gaan. Donderdag komen de uitslagen van de coronatests. Mocht dan blijken dat er nog een aantal spelers besmet is met het virus, dan kan er mogelijk niet worden gespeeld. In het Cambuurkamp gaat men niet uit van dit scenario.

(Advertentie)
(Advertentie)