Dalstra Reizen Surhuisterveen vraagt faillissement aan

22 sep 2020 - 12:26

Dalstra Reizen in Surhuisterveen heeft bij de rechtbank in Leeuwarden het faillissement aangevraagd. Het touringcarbedrijf is hard getroffen door de coronacrisis en kon niet anders dan deze beslissing nemen, zo staat in een verklaring. Er werken 35 mensen bij Dalstra Reizen. Hun toekomst is nog onzeker.

Dalstra Reizen fallyt

Volgens Dalstra Reizen is negentig procent van de omzet weggevallen. De steunmaatregelen van de overheid zijn niet genoeg, omdat het bedrijf een groot deel van de reguliere kosten zelf moet betalen. Omdat er nu en de komende jaren te weinig perspectief is op herstel, kon er geen andere beslissing worden genomen, volgens de directie.

Deze zomer werd al bekend dat Dalstra het erg moeilijk had vanwege de enorme daling van het aantal ritten.

Foto: Omrop Fryslan, Hayo Bootsma

Bestuurder Loes Dreschler van de vakbond CNV is dinsdag op de hoogte gebracht van de situatie bij Dalstra. "Het komt toch wel als een behoorlijke klap, het is een hecht bedrijf waar zo'n 40 mensen werken. Het is ook een familiebedrijf. Dit was niet per se de verwachting, men zag het niet aankomen. Eigenlijk ging het voor corona hartstikke top en in de zomer werden we ondanks het virus toch weer wat positiever omdat het aantal besmettingen wel afnam. Er konden weer wat reizen vastgesteld worden."

Verslagenheid

Daarom zijn de medewerkers toch flink geschrokken. "We horen nu enige verslagenheid. We zullen nog een bijeenkomst organiseren om meer te horen, maar dit is een eerste reactie." Volgens Dreschler is Dalstra niet de eerste, maar zal het bedrijf ook niet de laatste zijn. "Ik heb al wat faillissementen voorbij zien komen, maar dit is wel een echt een bekende touroperator. Dit is een overmacht-situatie. Men reist niet of minder. Maar het zal bij de concurrent niet minder zijn. Er is nu een curator bekend, die zal het personeel inlichten over de toekomst. Soms is er een doorstart mogelijk, al lijkt dat mij vanwege corona moeilijk. Allereerst moet wel de uitspraak van de rechter komen, maar daar gaan we wel vanuit."

Bestjoerder Loes Dreschler fan it fakbûn CNV

(Advertentie)
(Advertentie)