Koninklijke erepenning voor muziekvereniging Euphonia

21 sep 2020 - 11:45

Muziekvereniging Euphonia uit Wommels heeft een koninklijke erepenning gekregen voor haar verdiensten. Voorzitter Jan Bootsma kreeg de penning op de jubileumreceptie uit handen van burgemeester Jannewietske de Vries. De muziekvereniging viert dit jaar haar 100-jarige jubileum, op aangepaste manier vanwege de coronamaatregels.

Foto: Hendrik Jellema

De muziekvereniging werd op 21 september 1920 opgericht als fanfare. In 1953 kwam er een zelfstandige drumband bij, in 1988 gevolgd door majorettes. Een jaar eerder al werd de fanfare omgevormd tot harmonie-orkest. Sinds 2009 speelt Euphonia in de hoogste amateurdivisie.

Eer

"Het is een enorme eer en een stukje waardering", zegt Margriet Bootsma. "Je krijgt zoiets niet zomaar, er moest van alle ingeleverd worden om te bewijzen dat we 100 jaar bestaan."

Het jubileumconcert met Syb van der Ploeg en de reünie konden vanwege corona natuurlijk niet doorgaan. "Daarom hebben we de receptie binnen de coronaregels gedaan en is er een boek gemaakt."

Jeugd

Jaren geleden waren er meer leden. "Het ledental onder jeugd loopt terug. De opbrengsten van het jubileumboek willen we gebruiken om jeugdleden op te leiden en enthousiast te maken. Muziek kan je je hele leven doen, in tegenstelling tot voetbal." Als het aan Euphonia ligt bestaan ze nog zeker honderd jaar.

Margriet Bootsma

Trefwoorden: 
Wommels jubileum CMV Euphonia
(Advertentie)
(Advertentie)