Dronryp wint 118e Freulepartij: "Dit blijft je voor altijd bij"

19 sep 2020 - 18:55

Het partuur van Dronryp heeft de 118e Freulepartij gewonnen. Jorn Lars van Beem, Rutger Kumbangsila en Rick Minnesma waren in de finale met 5-2/6-6 te sterk voor Harold de Boer, Jelmer Miedema en Wiebe Siemen Leenstra uit Jellum-Bears.

Foto: Omrop Fryslân, Aise van Beets

De Rypsters begonnen goed en kwamen al snel op een 3-0 voorsprong. Jellum-Bears werd toen weer wakker, en kwam terug op 3-2.

Het was echter Dronryp dat toen door kon pakken. Jorn Lars van Beem zorgde met een serie zitballen voor de 4-2 en 5-2. Jellum-Bears kon de Rypsters twee keer op matchpoint tegenhouden, maar op 5-2/6-6 was het voorbij: de opslagbal van Harold de Boer ging buiten.

Jellum-Bears pakte de tweede prijs - Foto: Omrop Fryslân, Aise van Beets

De derde prijs ging naar Ramon de Vries, Wesley van der Vaart en Verry van der Meer van Sint Jacobiparochie.

Foto: Omrop Fryslân, Aise van Beets

Het verloop van de 118e Freule is in ons liveblog terug te lezen.

Jorn Lars van Beem

"We hebben er hard voor moeten vechten, maar we hebben 'm 'in the pocket'", zei opslager Jorn Lars van Beem. Dronryp was topfavoriet, maar Van Beem had geen last van de hoge verwachtingen. "Dat is wel twintig keer per dag gezegd. Ik vond zelf dat ik over het algemeen niet veel druk voelde."

In de vierde omloop tegen Franeker kreeg Dronryp het zwaar en was de partuur niet ver van de afgrond verwijderd, maar ook op die momenten hield Van Beem alle vertrouwen. "Ik heb nooit gedacht dat we die partij zouden verliezen."

De Rypster zal deze Freulepartij nooit vergeten, zegt hij. "Dit blijft je voor altijd bij. Het kaatsen is al een mooi spel. Maar wanneer je een grote partij wint, ga je de geschiedenisboeken in."

Harold de Boer

(Advertentie)
(Advertentie)