Strengere maatregelen bij Leeuwarder voetbalclub Blauw Wit '34 vanwege corona

18 sep 2020 - 17:31

Voetbalclub Blauw Wit '34 uit Leeuwarden neemt zaterdag extra strenge maatregelen in verband met het coronavirus. Zo is de kantine dicht, mogen de kleedkamers niet worden gebruikt en is publiek niet welkom. Bij de jongste jeugd mag een van de ouders aanwezig zijn. Vorige week werd een van de leden positief getest op het coronavirus.

It haadfjild fan Blau Wyt '34 - Foto: Omrop Fryslân, Timo Jepkema

Inmiddels zijn daar nog meer gevallen bij gekomen, schrijft de club op de eigen website. Ook zijn er nog enkele spelers in afwachting van de uitslag van een coronatest. Het gaat volgens de club allemaal om spelers van twee seniorenteams. Daar is ook het eerste team bij, dat zaterdag tegen Groningen zou spelen. Hun wedstrijden zijn geschrapt, de andere wedstrijden gaan in overleg met de GGD wel door.

"Wij hadden ons een andere start van het seizoen voorgesteld", schrijft de club. Het bestuur roept de leden op zich aan de coronaregels te houden.

Oproep Be Quick

De voorzitter van een andere Friese amateurvoetbalclub, Be Quick uit Dokkum, heeft via een filmpje de leden een dringende oproep gedaan om de coronaregels in acht te nemen. Niet alleen voor de gezondheid van iedereen, maar ook voor de clubkas.

"Als we controle zouden krijgen en ze zien dan dat elftallen zo dicht bij elkaar zitten, dan riskeren we als vereniging gewoon een hele forse boete", zegt voorzitter Kees Theissen. "Die boete loopt op tot 4000 euro. Nou, dat kunnen we in deze tijd als vereniging ook niet hebben."

Kijk voor de actuele stand van het aantal besmettingen in Fryslân en per gemeente op www.omropfryslan.nl/corona, of in de omropapp. De cijfers worden twee keer per week geactualiseerd. Op deze pagina is ook een overzicht te vinden van al het nieuws over de coronacrisis in Fryslân.

(Advertentie)
(Advertentie)