SC Heerenveen blij met laatbloeier Van Hecke

18 sep 2020 - 15:34

Jean Paul van Hecke is de nieuwste aanwinst van SC Heerenveen. De centrale verdediger wordt door de Friezen gehuurd van Brighton & Hove Albion. Van Hecke Van Hecke debuteerde vorig jaar bij NAC Breda en maakte daar een goede indruk.

Jean Paul van Hecke bij NAC Breda - Foto: Orange Pictures

De verdediger denkt dat hij zich thuis gaat voelen bij SC Heerenveen. "De gesprekken waren gewoon heel positief. Ik denk dat Heerenveen goed bij me past. Men is hier nuchter, dat zijn ze in Zeeland ook. Dus dat is wel een goede match."

Van Hecke wordt door sommige voetballiefhebbers wel met Jaap Stam vergeleken. "Jaap Stam is een hele grote, daar moet je jezelf niet meteen mee vergelijken. Ik ben ook van harde duels spelen en Stam was ook altijd goed aan de bal. Dus wat dat betreft kun je het vergelijken, maar verder wil ik niet gaan. Ik denk dat ik comfortabel aan de bal ben, dat ik redelijk kan opbouwen en goed een pass tussen de linies kan geven. Dat zijn sterke punten. En als verdediger moet je natuurlijk goed kunnen verdedigen."

Jean Paul van Hecke

Een laatbloeier

Technisch manager Gerry Hamstra is blij met Van Hecke. "Hij heeft een geweldige transfer gemaakt van NAC naar Brighton & Hove Albion, dat is een geweldige felicitatie waard. Ook richting al die kinderen die nog hopen op een betaalde voetbalcarrière hopen: het kan nog. We moesten er wel even op wachten, er was nog wat papierwerk bij de Engelse voetbalbond."

Van Hecke kwam pas op zijn 19e bij NAC. "JP is een laatbloeier, hij heeft het wel fantastisch niveau. Eerst bijna het hoogste niveau in het amateurvoetbal, daarna naar NAC en nu naar de Premiere League en een tussenstap bij ons."

De selectie is nog niet helemaal rond, legt Hamstra uit. "Klaar ben je nooit, we moeten nog een reservekeeper hebben. Maar we kijken ook naar wat we de komende tijd nodig hebben. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar het verbeteren van de selectie."

Technisch manager Gerry Hamstra

(Advertentie)
(Advertentie)